Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Domaci sekana

Od: nick* odpovědí: 12 změna:

Mate prosim nejaky zajimavy recept na domaci masovou sekanou - mix veproveho a hoveziho masa - jake ingredience smichat s masem, aby to melo po upeceni delikatesni vyraznou chut a ne jako ty chutove fadni, vakuove balene z obchodu.

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x

Normální sekošku- rohlík, nakrájený na kostky, rozmočit v mléce a přidávat: mleté maso, natřený česnek, nadrobno menší cibuli, vejce, sůl, pepř, kmín, majoránka, dohromady zpracovat, ochutnat, dochutit, šišku na pekáček, podlít a do trouby cca 30 minut přikrytou a cca 1 hod odkrytou, přelévat výpekem, to asi znáte.

Posledně jsem dělala sýrové smaženky v troubě. Do cca 1/2 kg namletého masa, věší polovinu kelímku smetany, stačí i mléko, zpracovat a chvíli nechat odležet. Pak přidat na jemném struhadle nastrouhané 2 stroužky česneku, sůl, pepř, vejce a po zpracování vmíchat dobrý kus nastrouhaného sýra. Já dala cca 15 dkg na hrubém struhadle Goudu. Mokrýma rukama koule, rozplácnout a položit na pečící papír a do rozehřáté trouby. Když zezdola zezlátnou, pak obrátit. Upéct dozlatova. Žádné smažení, žádný přepálený tuk, žádný smrad. Bramborová kaše a slátek ze strouhanbé mrkvičky s jablíčkem.

Obojí dohustit strouhankou.


doplněno 26.02.16 08:01:

Děkuji, děkuji, děkuji. Těch sýrových smaženek jsem měla hodně, večeřela jsem je studené, s chlebem, tatarkou a kyselou okurčičkou.

Babko proč mě to děláš. Jen jsem si přečetl ten recept na sýrový smaženky, hned mě jde huba šejdrem.

Děláte chutě vyzkouším.

U nás dnes králičí řízky s kaší,mňam.

 

ben®

2x

Dobrý den, receptů zde jistě dostanete hodně a každý bude tvrdit, že ten jeho je ten nejlepší (což může být i pravda). Google zde nesmíme radit, ale i tam je jich celá řada. Ovšem, pokud to má být opravdu pikantní a chutově neotřelé, tak se zaměřte na fašírku z králíka - vypadá to jako sekaná, ale chutná to jinak (lépe). Zdravím!

doplněno 25.02.16 15:44:

Viz odkaz máte recept na nejlepší světovou sekanou (všech dob). Jinak - česnek, cibule, majoránka, libeček, pepř, kmín, sůl, oregano, slanina, vejce . . .

recepty.cz/...

nick*

No prave o te chuti to cele je, at uz jde o maso to ci ono, dulezite jsou hlavne ty prisady - co se vsechno da pouzit...


doplněno 25.02.16 17:24:

Ja docela zasnu, co vsechno jeste o vareni neznam

Wamp - co s tim masoxem?

Babko - super napad

Základ je hodně česneku a majoránka.
Můžete přidat vařené vejce kvůli mozaice,nebo i třeba tvrdý salám,červenou papriku - kápii,někdo dává i tvrdý sýr,hrášek,kukuřici...
Jak to každému chutná
Chlapi mají rádi i špetku chilli.
----
Také s cibulí je výborná.
----
Je to v podstatě stejná směs jako u karbanátků.
---
Můžete dát i kostku masoxu.
Teď mě napadlo,také s houbama je výborná

 

uska*

0x

Také dělám sekačku klasicky jako babča, ale posledně jsem navíc přidala "Koření na mletá masa" . Tý brďo, bylo to vynikající.

 

lidus*

0x

Dělám jako Babka nebo Uška a nebo jinak: 1kg vepřového boku-pomlet, přidám 3 vejce, 1 smetanu 33%, strouhanku, cibule, česnek, sůl, pepř, majoránka, nekdy strouhaný aidam. Peču malé šišky jelikož z velké bychom se servali o kraje, když se mi chce naplním na tvrdo vařenými vejci a přidám malé kousky čili papriky, někdy těsně před dopečení máznu medem se solí a na hrubo drceným pepřem. Do sekané nemám ráda hovězí, zdá se mi pak tuhá. Pokud chcete sekanou velmi jemnou, stačí pomleté maso ještě projet ponorným mixérem.

 

nikdo*

0x

Když k té SVÉ směsi přidáte nastrouhanou mrkev, nebo celer, (na kilo masa tak necelou půlku celeru, 3-5 mrkví), tak to jednak chytne úplně jinou chut, a ta sekaná je krásně štavnatá.

 


0x

Dělám sekačku asi jako babka, ale kostičky anglické slaniny tomu dodají neopakovatelnou chut. Nejraději dělám karboše /neobalované/, někdy do nich nakrájím centimetrové kostičky cihly i o trochu větší, jindy udělám štrycku plněnou vařenými vejci. Vždy 1/2 hovězího a 1/2 vepřového. Pro začátečníka je nejdůležitějščí správně ochutit, aby nebyla mdlá a trefit sůl, protože málo slaná i přesolená je vlastně už zkažená. Chce to sůl řádně prohníst, odležet maso a znovu syrové ochutnat, Péct pozvolna, aby nebyla nedopečená. Už se mi sbíhaj sliny.

Taky dělám jako babka, ale místo zahuštování strouhankou přidám jemné vločky. Je to vynikající a zdravější

 

rebeka*

0x

Sekanou dělám klasicky, jak je uvedeno nahoře, pouze cibulku dávám osmaženou a na 1 kg sekané dávám vaničku tvarohu. Je taková nadýchanější, šišky dělám menší, nejprve opeču na pánvi ze všech stran, aby se zatáhla a pak přendám do pekáče do trouby.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]