Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Lze šlehat bílky ve vodní lázni?

Od: charlie07 odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer, zítra se chystám udělat tiramisu z domácích vajíček a mám strach, aby nám rodina nedosala salmonelózu. Určitě budu ve vodní lázni vyšlehávat žloutky, ale ještě mi zbývají bílky na sníh. Myslíte, že by se sníh ušlehal, kdybych jej šlehal ve vodní lázni nebo bych měl třeba dát na chvilku ty bílky do vodní lázně, potom vychladit do ledničky a potom vyšlehat sníh? Nebo to mám prostě risknout? :/

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

pohanka*

1x

Samozřejmě, bílky lze šlehat ve vodní lázni, pěna je potom trvanlivější, do kremrolí se také tak šlehají. Podívejte na recept a postup.

 


1x
Dobrý večer i Vám
Nebojte se a šlehejte.
Vodní lázeň je skvělá.
Dělám v ní kupř.laskonky,pusinky,kokosky,apod.

 


1x

Proti salmonele to nepomůže, já jsem se vzdala všech jídel, kde vejce není plně uvařené nebo usmažené.

 

72mona3*

0x
Nedělala jsem to, ale bílky se celkem běžně šlehají nad párou. M.

 


0x

Vaše obava je oprávněná, protože zejména ve vejcích z domácího chovu, bývá salmonel více. Proto určitě sníh ve vodní lázni vyšlehejte, jedná se o běžný postup, pokud se sníh použije bez tepelného zpracování, kterého je jinak třeba při pečení buchet.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]