Nejste přihlášen/a.
FALEŠNÝ MARCIPÁN
350 g práškového cukru, 250 g sušeného plnotučného mléka, 90 ml vody, 2 lžíce oleje,mandlové aroma(nemusí být, ale s ním se chutově podobá pravému marcipánu)
Vše zpracuji dohromady a to tak, že si nejprve odvážím sypké suroviny. Ty si odebírám dle potřeby a odhadem přidávám obarvenou vodu potravinovým barvivem a olej. Tento postup mi vyhovuje víc, než dodatečné barvení bílé hmoty. Je-li hmota moc tuhá, namáčím si ruce do vody a hnětu. Je-li hmota řídká, zahustím mlékem a cukrem. Hmotu vyválím mezi pečícím papírem,lze ji vyválet i na pocukrovaném vále, ale moučkový cukr marcipán zmatní.
200g sušené polotučné mléko (Laktimo, BoheMilk), 200g cukr moučka, 3 zarovnané lžíce sirupu kukuřičný, pšeničný nebo glukóza, 40 ml vody, 1 lžička oleje (nemusí být), 1 lžička mandlového aroma
Na obarvení nejlépe gelové barvy a omega tuk na potírání rukou při hnětení hmoty - toto množství je na potažení menšího korpusu.
Jinak na potahování je také dobrý fondán, navíc je čistě bílý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.