Nejste přihlášen/a.
Krém by v chladničce určitě vydržel. Je možno ještě udělat krém nastavený uvařenou moukou v mléce. Pokud by jste to chtěla dělat tak se dává na 4 dcl mléka 4 pol. lžíce hrubé mouky - dávat mouku do studeného mléka - uvařit hustou kaši - po vychladnutí přidávat do krému. Tento krém dávám do nanukových řezů a je velice chutný. Zdravím Jaja
Fujtajbl do krému mouku, bych se styděla a s pudinkem jen na rychlé snězení. To raděj vyšlehejte vejce s cukrem v páře (asi 1h), přidáte máslo, pokud chcete můžete přidat karamel, rum, vanilku, kakao...
Jájo, bešamel občas vařím ale máslo, hladká mouka -světlá jíška, zalít mlékem, vmíchat máslo, přidat cukr nebo kakao, rum, kokos...
Stydět se můžete tak akorát vy, za to vaše "jednohodinové šlehání v páře" - ha, ha, ha. Jinak ten krém co jsem psala používají i cukráři, takže si příště odpustte vaše citové výlevy.
Jak píše Liduš, jedná se o krém trvanlivý specielně na svatby do teplého počasí. Je ze šlehaných vajec s cukrem nad párou. Vejce se musí šlehat do zhoustnutí. Pak se nechá směs vychladnout na pokojovou teplotu, stejnou, jako má máslo, které jsme si vyšlehali v jiné míse. Vyšlehaná směs z vajec a prochladlá, se do vyšlehaného másla po lžících zašlehává. Do tohoto základního krému lze zašlehat kokos, který jsme napřed umleli v tříštivém mlýnku, nebo ořechy mleté, nebo ho udělat kakaový, to se přidává už do těch vajec a šlehá spolu. Jo a co je nejdůležitější, nezapomenout nakonec do horkých vajec vmíchat kousek Omegy ztuženého tuku. Opravdu stačí pláteček. Ten zabrání jednak sražení krému a také se krém ani v teple, nebo po delší době vůbec neroztéká a nemění tvar. Třeba v cukroví je až do konce přesně takový, jako čerstvě udělaný. Dříve jsem také dělala ten nastavovaný moučnou kaší, nebo pudingem, ale ani jeden z nich neměl ve finále tuto bezvadnou konzistenci a hlavně chut.
Teda teď jsem si všimla. Liduš píše šlehat hodinu, tak to určitě ne. Tři vejce, 250 cukru šlehat nad horkou párou asi tak pět až osm minut. Prostě do zhoustnutí a houstne to rychle, já jsem teda nikdy na hodinky nekoukala, ale rozhodně nemá smysl to šlehat hodinu. To se asi Liduš spletla. Mísu používám tu nerezovou hlubokou, ale určitě by to i v míse z kvalitního plastu.
A ještě něco, ty tři vejce s cukrem stačí na dvě másla, ale můžete dát o něco méně, třeba jedno a půl. Krému je opravdu hodně.
Také jsem dříve dělávala krém z pudinku, či šlehaný,až jsem objevila salko-krém a od té doby jiný nedělám.
Můžete udělat bílý jitulciny-recepty.cz/... nebo zkaramelizovaný recepty.vareni.cz/... Jistě Vám nezkysne ,nebojte.
Suzymon, v pátek jsme dodělávali cukroví a krém z 8 vajec šlehala sestra v páře opravdu téměř celou hodinu, střídala se s mým a svým mužem, maminka peče i na svatby a kladla nám na srdce, nespěchat, na 2 vejce 20 dkg jemného krystalu jedno máslo a plátek ztuženého tuku. Na kakaový krém žádné sebelepší kakao ale vešlehat rozpuštěnou kvalitní čokoládu.
Liduš, možná těch osm vajec asi trvá tak dlouho. Ale jinak souhlas, i s tou čokoládou. Já jsem tento recept našla v jedné kuchařce a od té doby jiný nedělám. Ten z té moučné kaše není špatný, ale tomuto se nevyrovná ani náhodou. Takže pokud někdo hledá ten nejlepší krém, tak je to tenhle a dá při menším množství stejnou práci. Já teda dělám ze třech vajec, protože jsem sama a leda tak pro návštěvu...
Jo a ta vychytávka s tím plátkem ztuženého tuku je fakt dobrá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.