Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, otevřela jsem pár skleniček hub s octem z loňska a ačkoli jsem zase zkusila nový recept, opět houby plavaly ve "slizu". Prosím poraďte, jak houby upravit před zavařováním, aby pak nepouštěly tolik slizu. Mně to osobně nevadí, ale jiným členům domácnosti ano. Děkuji.
Zdravim, houby očištěné nakrájím na kousky propláchnu vodou a s trochou vody nechám tak 3min povařít. Poté je hodně propláchnu studenou vodou, nandám do skleniček a zaleju octovým nálevem. při 90ti st, zavařuju alesoň půl hodiny, pak vypnu a nechám ve vodě do zchladnutí.Houby mám jako čerstvé bez slizu, ale musíte zavařovat houby mladé a tvrdé, ne nějaké přerostlé pleskáče. I když mě ten sliz také nevadí, je fakt že někdo to nemusí. Vyzkoušejte až porostou. Už aby to bylo. Přeji krásné vánoce. Alik
Stejně tak velké maslové bílé fazole po naložení do kyselého nálevu spodek je sliznatý.Škoda také to nemusím proto miluji ty horní a spodní prolévám přes cedník i když pak ztratí tu náramnou kyselost.Cibule tam není!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.