Nejste přihlášen/a.
Ahoj, co způsobuje to, že cukroví časem zkřehne?
Způsobí to, že do sebe nasaje vlhkost ze vzduchu, protože v troubě se vysuší a je tvrdé?
CO se tam děje za chemický proces? Tohle mi nikdo neumí vysvětlit
Nasátím vlhkosti ze vzduchu pečivo určitě nezkřehne, spíš změkne. O žádný chemický proces se nejedná. Záleží na relativní vlhkosti vzduchu. Je-li vzduch suchý, cukroví vysychá a křehne.
To kokosové pečivo po upečení není až tak "dýchající" a schopné přijímat vlhkost ze vzduchu jako jiná klasická těsta. Nic jiného mě nenapadá. Hezké Vánoce!
To kokosové cukroví bude dobré také, ale potřebuje delší čas na uležení. Proto se některé druhy cukroví dělají s předstihem. Já to teda nedělám, klidně si v tom množství jiného cukroví počkám, až se ty druhé rozleží. Ale můžete to uspíšit tím, že je dáte v uzavřené krabici třeba na balkon, chladný a vlhký vzduch působí, i když je cukroví v uzavřené krabici.
ano, cukroví do sebe natáhne vlhkost - proto se doporučuje přidat k němu půlku jablka, ale hlavně ho dát do chladna - do komory, za okno...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.