Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Namáčení luštěnin

Od: beluska* odpovědí: 5 změna:

Kuchařské knihy se rozcházejí v názoru,zda slívat či ne vodu,ve které byly namočené luštěniny. Ale důvod proč slít či neslít nikde neuvádějí.Před namočením je propláchnu a zkoušela jsem je vařit oběma způsoby,ale nevidím rozdíl.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x
Tím namacenim se uvolňují nadymave látky do vody a je lepší vodu slit a dát novou. To je asi ten hlavní důvod a rozdíl. Zda je to poznat druhý den si netroufám odhadovat.

 

lucie*

2x

Mají se povařit,slít pak zase povařit a slít...nebo jak se namáčí,tak měnit vodu.Prostě proto,aby se co nejvíce uvolnila nadýmavá síra(proto ta voda smrdí.Stejně tak smrdí třeba vařený květák,je to sírou)a neměly by luštěniny tolik nadýmat.

Na mě to nefunguje ,nadýmají tak i tak,ale jen některé druhy.Namáčím je dlouho,fazole i dva dny a měním vodu.Čočka i trochu naklíčí a chutná mi tak líp.

 

bruno*

1x

Já vodu neslívám, ničemu to nepomáhá. Naopak si vodu nechám i jejími vyextrahovanými látkami, i když jich není moc.

 

luha*

1x

Výměnou vody se odstraní škodlivé puriny Proti plynofikaci se také přidává směs oregano+saturejka (ORSAT), ale až do hotového pokrmu.

 


0x

Slívám, mně ta voda, ve které luštěniny byly, prostě smrdí. Mám z toho i lepší pocit, když je "nová, čistá". Ale máma taky říkala, že ji slívat nemám

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]