Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vanilkové rohlíčky

Od: ivik* odpovědí: 6 změna:

Proč se vlastně říká van. rohlíčkům "vanilkové",když po vanilce v receptech není vidu ani slechu?


doplněno 12.12.15 15:12:

To ano,ale to platí i o jiných druzích cukroví ...

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hahanaj*

1x

obalují se ve vanilkovém cukru

 


1x

Protože se obalují v moučkovém cukru s vanilkou?))

 

tojejedno*

1x

V mém receptu se vanilkový cukr nebo vanilka přidává i dovnitř.

 


0x

Protože původně se rohlíčky obalovaly v moučkovém cukru, který byl společně několik dní v dóze s vanilkovým luskem.A to pak byla vůně , proto ten odvěký název.Dneska si to hospodyňky ulehčují tím, že koupí vanilkový cukr a přidají do moučkového cukru, ale to už není ono.

hahanaj*

dělám si vanilkový cukr domácí a je to velký rozdíl s kupovaným...

 


0x

Správnou odpověď už jste dostala, ale i já přidávám vanilkový cukr už do těsta. Ale také si ho dělám sama z opravdového vanilkového lusku. Dělám dopředu a vlastně ho mám v zásobě po celý rok a to oba cukry, jak moučku, tak písek. "Vanilkový" cukr v obchodech není z pravé vanilky, ale je navoněn vanilinovým chemickým extraktem.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]