Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, poprosím o dotaz, nevíte... kořrení u slaninových brambůrků, je to jen uměle vytvořené? nebo je tam opravdu nějaký živočišný podíl, třeba u tavených sýrů je to jasný, tam je nějaký podíl šunky, ale co se týče koření a vůbec aroma, jak to vzniká? co to obsahuje? Děkuju, možná je to úplně jasná otázka, ale tohle by mě opravdu zajímalo
Do ochucených brambůrek se přidává aroma podle toho jaké jsou (šumkové, slaninové, kuřecí křidýlka, pizza...) pak ještě kouřové aeoma, to se přidává i do různých omáček na grilování. Až budu mluvit se synovcem co v jedné potravinářské laboratoři pracuje, zeptámse vám přesně a dám vědět.
Teoreticky to mohlo maso vidět, z dálky a v rychlíku. Lze vyrobit masový výtažek (údajně lyofilizací) a ten přidat do směsi koření. Tak to je např. v Masoxu.
Maso to nevidělo určitě. Složení tam někde být musí. I když šikovně skované. Pokud ne, obratte se na ČOI nebo SZPI.
Příchut se netvoří jen glutamanem, v poslední době je oblíbený i kvasniční extrakt ( přírodní glutaman ) a dále i 5 chut Umami. A jei spousta umělích přírodních aromat. Je to u každého výrobku jinak.
Dobrý den,
vyzkoušejte se podívat na toto video
Pár zajímavých informací o výrobě brambůrek je zde k dispozici
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.