Nejste přihlášen/a.
Jak děláte tiramisu? Dáváte do krému vajíčka nebo ne?
Dělám tiramisu z mascarpone a z vajec. Když je máte čerstvé, tak riziko salmonely je minimální. Čerstvé vejce poznáte tak, že když ho ponoříte do vody, tak leží u dna položené na délku (nestaví se na špičku) a nevyplave na povrch. Po rozklepnutí je žloutek kulatý, vypouklý, je jasně ohraničen od bílku. Bílek je čirý a hustý.
Já tam vajíčka nedávám, já prostě nedokážu překousnout syrové vejce, bojím se salmonelozy. Ale myslím si, když se použijí ostatní správné ingredience, hlavně ne nárhažky jako pomazánkové máslo apod, tak je dobrý
Několikrát jsem jedla správně udělaní tiramisu. Je báječné! Ale nevím, nejsem si jistá, jestli ti, kterým chcete tiramisu podle všech pravidel a tedy finančně hodně náročné naservírovat, ocení.
Podobný zákusek a’la tiramisu, dělávám: do dvou našlehaných šlehaček vešlehám zakysanou smetanu. Jsou děti, takže dlouhé piškoty máčím v kompotované štávě z broskví a broskvemi prokládám. Příjde mi to přijatelnější, než pomazánkové máslo. Kamarádka místo zakysané, dává tvaroh.
To "pravé" tiramisu kupuji v italské kavárně, jeden kousek za 55,-, to "nepravé" kupuji v Penny v krabičce za 65,- výjde na 4 pěkné kousky, to co prodával Lídl v italském týdnu nebylo k jídlu. Jednou jsem tiramisu dělala doma a když použijete suroviny co tam opravdu patří a ne nějaké náhražky je to dost drahé cca 200,-4-5 porcí což vlastně odpovídá ceně zákusku v kavárně, vejce jsem dávala 2, žloutky zvlášt a z bílků sníh, Amaretta 5 polévkových lžic. Pomazánkové máslo maximálně na chleba ale rozhodně ne do tiramisu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.