Nejste přihlášen/a.
Ahoj, peču kynutý tvarohový rohlíčky a mám jeden problém, který jim ubírá na kráse: Ten konec trojúhelníku se mi odchlipuje od zbytku, takže po upečení ty rohlíčky nevypadají moc hezky. Četl jsem, že pomáhá, když ty rohlíčky otočím dolů, máte nějaké další rady?
To co jste navrhla sama je nejlepší, a prakticky jediné spolehlivé řešení. Před položením na plech, otočit ty rohlíčky vždycky tak, aby ten cíp byl vespodu, pod rohlíčkem. Ono je to i kvůli vzhledu. Pokud je děláte zahnuté, potom vám ta rozšiřující se část, vychází jakoby zevnitř toho rohlíčku ven na vnější povrch obloučku.
Asi už přicházím s křížem po funuse, ale pro příště. Ten konec těsta, co bude tvořit ten roh, se musí mírně povytahovat, aby nebyl tak silný. prostě ta část těsta musí být ztenčená. Těžko se to vysvětluje, ale snad jste to pochopil. Můžete pomazat rozkverlaným vajíčkem s trochou mléka zevnitř, než ho přilepíte a pak pomazat celé. Asi to tak děláte. Rohlíčky z kynutého těsta se mají nechat na plechu ještě trochu nakynout, než se strčí do trouby.
Ano,"Suzymon" má pravdu.Kynuté těsto je jako živé těsto...Rohlíčky se nechávají kynout ještě cca čtvrt hodinky na plechu.Kraje se mohou přilepit rozkvedlaným vajíčkem.To je super pojivo
doplněno 29.09.15 14:42:Ještě dodám : Já peču loupáčky z kynutého těsta.Dávám je normálně,klasicky -vrchem na plech a tam je nechávám ještě kynout.Jsou výborné ! Jenom se po nich vždy zapráší
Jak "tvarohový rohlíčky"? Náplň tvarohová? Nebo něco úplně jinak, co neznáme? Prosím o recept, když tvaroh není jen náplní.
doplněno 29.09.15 15:35:Clayman, někde jste to takhle už psal a já tento způsob kynutí, v troubě, pod plechem, odzkoušela. Nemá chybu!
Zmatenko, děkuji. Určitě udělám, upeču. Velmi podobně jsem dělávala šátečky z tvarohového těsta. Kolik tvarohu, tolik mouky a tolik tuku. Tedy kostka tvarohu, kostka Hery, 25 dkg hladké. Zpracovat, rozválet, rozřezat na čtverce, džem, okraje líznout štětečkem ve vajíčku, přeložit, upéci. Horké obalit v cukru. Ten váš recept mě nadchnul. Píšu si ho na papír a magnetkem na tabuli u pc. Vnouček přijede v pátek, tak to takhle upeču. Takové pečivka on může
Zmatenko Vyráběla jsem rohlíčky podle vašeho receptu. Nepovedly se. Myslím si, že to bylo tvarohem. Něměla jsem ten hrudkující, tak jsem použila normální v modrém obalu. Těsto se trhalo a byl problém vyválet celistvou placku, protože stále po okrajích praskalo. Při pečení, na papíru, necelých 170º se přípalovaly, nahoře byla hodně tmavé, ale upečené uvnitř ještě nebyly. Jako jo, vysoce jedlé, po oškrábání spáleniny, určitě nebyly, ale vyhodit jsem je nemusela. Až uvidím trvdý tvaroh, tak to vyzkouším ještě jednou. Zatala jsem se!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.