Nejste přihlášen/a.
- množství čerstvých švestek neznám, nevážím, suším každý rok
- v návodech jsou na 100% nižší časy sušení
- mám tuhle a to proto, že má plná plata a bylinky, houby atd mi nepropadnou, lze nastavit tak, aby sama vypla a já sušila jen v levný tarif el. Pěkně se udržuje, pod štavnaté ovoce dám pečící papír, at nemusím umývat. Zde je doporučená doba sušení 8 - 14 hodin, mrkni na návod.
Zkoušel jsem švestky sušit,ale výsledek nikdy nebyl tak uspokojivý jak když si koupím švestky v krámě.Nikdy nebyli tak vláčné, tmavé,povidlové, lesklé,a já nevím ještě co jak ty ze sáčku dovezené z Kalifornie.To samé platí o meruňkách.Sušilo se to hodně dlouho/celý den/,jen kvúli sušení švestek bych sušičku určitě nekupoval.
Meruňky a švestky vypeckované půlky jsem sušila 32h, plných 12 plat se postupně sesychalo a seskládávalo na 9 plat. Pokud je necháte moc mokré, plesnivý, pokud je vysušíte tak neplesnivý a můžete je žužlat celou zimu. Nikdy nebudou stejné jako ty koupené. Na 12 plat asi 3 kg syrových. Sušička je dcery, podle mě jsou to vyhozené peníze a to nepočítám energii. Hrušky jsme sušili v místní sušárně, vše je automat a za 20h bylo hotovo, do sušárny vešly dvě dětské vaničky na čtvrtiny nakrájených hrušek, pro zahrádkáře je cena 200,- pro nečleny 400,-. Usušených hrušek jsou dva kbelíky a jsou výborné. Moštovat jablka se začíná zítra, ani by mě nenapadlo vytahovat doma vlastní řezačku a lis.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.