Nejste přihlášen/a.
Budu péct kulaté koláče s tvarohem a mákem,potřebují je na neděli večer, ale z nedostatku času je musím upéct už v sobotu brzo ráno...jak a v čem je uchovat aby byly jak čerstvé? Běžně je dávám po upečení do mrazáku a po rozmražení jsou jsou jak z trouby,ale ted mám mrazák plný ovocem,zeleninou atd. a tak prosím o radu jak jim nejlíp uchovat čerstvost.Děkují za radu či zkušenost.
Rozhodně je něčím překryjte. Buď je dejte do plastové krabičky, nebo alespoň přes talíř přetáhněte igelitový sáček. A dejte do ledničky.
Když peču, rozdělím pečivo na několik várek. Část na snědení ten a příští den, několik plastových krabiček dávám do mrazničky a jeden taliř dávám do lednice s odhadovaným spotřebováním do 3 - 4 dnů. To z lednice bývá dostatečně "čerstvé".
Dělám to naprosto stejně jako Bimbam. Jednou moje mladá koláče z ledničky šoupla v krabičce na několik vteřin do mikrovlnky. A paráda, jako vytažené z trouby. Jen je to potřeba vyzkoušet dříve, než se dá hostům na stůl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.