Nejste přihlášen/a.
Je tu prosím nějaká "babka kořenářka"? Jedná se mi o to, že potřebuji poradit v koření ... sháněla jsem a sehnala kouřovou sůl a zauzenou sůl, těšila jsem se, jak budou brambůrky a jiná jídla vonět a nějak se mi to nedaří. V jídle to skoro nepoznám. Kde dělám chybu? díky za rady
S touto solí s má zacházet jako s tou pověstnou třešničkou na dortu,takže používat přímo na hotový pokrm až při servírování.Mám jich několik a všechny moc ráda používam.Uzenou třeba na carpaccio z lososa,černou na zastřená vejce v salátu,červenou hawajskou na rybu,nebo na právě dodělaný hovězí steak.Mňam
doplněno 20.08.15 15:53:Taky se prodává tekutý kouř,ten se požívá při vaření,tak kde chcete mít výraznou uzenou chut.
Ale ten se teprv chystám vyzkoušet...
díky zkusím tedy... Začalo mě to zajímat tehdy, jak jsem v jedné restauraci jedla "ohníčkové brambory" a dodnes nevím, jak to dělali, ale vím, že na ohni to nebylo ... proto experimentuji ...
Ikdyby byla sůl vyuzená 100x, v jídle ty dvě špetky stejně nejdou poznat, zvláště, když se to vařilo ve spoustě vody, která se vylila. Snad ještě tak na bramoře vařené ve slupce, v nesolené vodě a konzumované jako na loupačku, posolené, s máslem a nějakým prcmáslím. Ještě si myslím, že toto je háček na nezkušené nebo snobské kuchaře. Koumák vydělává na tom, co mu lidi zaplatí.
doplněno 20.08.15 15:01:Pohanko, takhle to říkávala moje maminka jako legraci a když jsem navrhla vnukovi bramborky s prcmáslím, taky se smál, až se za břicho popadal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.