Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zeleninový bujón Knorr hnus

Od: junkers* odpovědí: 12 změna:

Zdravím, kdo používáte tento zeleninový bujón /..., všimli jste si odporných zelených skvrn na povrchu pokrmu po vychladnutí? Vypadá to jako vosk, který je i na stěnách vyprázdněné nádoby. Máte strach to jíst?

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x
Bujón obsahuje tuk pokud v hrnci zbyde zelený tuk nepřijde mi to u zeleninového bujonu nic zvláštního.
Sám bujóny nepoužívám, snažím se vyhýbat všem náhražkam, umělým barvivum a konzervantům. Ale ortodoxní nejsem.

 

ben®

4x

Dobrý den, to, že je něco v kostce, bych nebral jako náhražku. Takže, kostičkám se nijak nebráním a ani si je nezhnusuji. Jezte to teplé a nebudou skvrny. Zdravím!

P.S. Když necháte vychladnout pečenou kachnu, tak také budou v pekáčku tukové "kry".

 

lidus*

3x

Používám zřídka a neřekla bych, že je to hnus.

 

iz*

1x

Mně od firmy Knorr nechutná nic, nevyhovuje mi skladba koření.

Zkuste zeleninový bujón od Vitany.

Nebo zkuste těstoviny jenom s kouskem zeleniny a sýra, případně můžete přidat tuňáka apod.

 


0x

Kupte si u zahradníka nebo v tržnici, prodává se to většinou z jara, do květináče rostlinu lidově tzv. magi, latinský název neznám a s magim to nemá nic společného, dobře se pěstuje doma a stačí jden stonek vhodit k masu při vařeníá vývaru a získáte krásnou a hlavně zdravou chut.

asi myslíte libeček, do zeleninové polévky je dobrý. Někdo dává i do brambor.

Je to Helichrysum italicum nebo taky currykraut,chutná a voní opravdu po tom "hnusu" magi...

nicméně vývar jako takový nenahradí,pouze ochutí,podobně jako libeček..mňam

 

junkers*

Tak dík za reakce, praktikuju to v práci tak, že na instantní nudle položím kostku toho zeleninového bujónu, a zaleju vodou z rychlovarné konvice tak, že se ta kostka ocitne v proudu horké vody a okamžitě se rozpustí. Vznikne relativně dobrá svačinka, která ovšem překvapí tím zbytkovým "voskem".

Libeček znám, ale tím ty nudle neochutím, jiná situace je samozřejmě při vaření doma.

 


0x

Ten vosk, o kterém píšete je tuk. Obarvený tuk. Nevím, jestli je obarveným zeleným kořením, natí nebo barvivem. Jednou jsem u rodičů vařila svíčkovou z kuřete, vlastně kuře na smetaně. Měla jsem málo kořenové zeleniny, tak jsem použila hodně natě z celeru a petržele, které nesmírně miluji. Namixovala jsem to a musím vám říci, že to byla omáčka pro slepce. Vypadala, ne zrovna odporně, ale velice nezvykle a nechutně. Byla vysoce jedlá, ale zelená. Knor nepoužívám vůbec, má specifickou chut, která mi nechutná.

 

allenkah*

0x

Jak už tady bylo řečeno, rozhodně to není nic závadného a s tou chutí mě tu celkem překvapujete. Já zas z bujonů používám jedině Knorr, protože mi chutná nejvíce

 

krasula

0x

Jednou jsem chtěla mít jasno a schválně jsem koupila tři slepičí bujony tří značek : Vitanu , Knorr, Maggi. Každého stejný kousek do stejné velké skleničky, zalít vařicí vodou. Ochutnala jsem, počkala jsem, jak budou vypadat po zchladnutí a vybrala jsem si Knorr. Vitana prohrála . Zajímavé bylo, jak na sklínkách zůstával špatně odstranitelný tuk v různém množství a kvalitě. Ta barva mne nepřekvapuje. Zelená nat tak barví - chlorofyl... Jinak doporučuji takový pokus s tím zeleninovým bujonem. Závěr by mne zajímal.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]