Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Bramborové těsto se lepí

Od: stanley110* odpovědí: 15 změna:

Zdar všici

Pustil jsem se do přípravy těsta na noky a nevím,co s tětem-lepí jako čert a čím víc to zpracovávám,tím víc to lepí a už nevím,co s tím? (běžné složení:nast.br,hr.mouka,vejce,sůl)

Dík za postřehy a přeji klidné odpoledne

 

 

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

kalandra

2x

Když dělám bramborové těsto z nových brambor, ale nejradši ho nedělám páč se lepí a často pak i rozvaří, přidávám tam solamyl (na kilo brambor asi 2 lžíce s kopečkem).

 

bruno*

2x

Šmánkote, to nikdo neslyšel o pomoučeném válu?

 


0x

Zdar.Přidej mouku a dlouho nehnětej.Pokud se to těsto dlouho "plácá,"tím víc se lepí

 

pohanka*

0x

Přidejte krupičku, nebo hrubou mouku. Bramborové těsto se musí zpracovávat rychle. A čím déle ho budete hníst, tím to bude horší. Rychle a zlehka zpracovat a hned s ním šup do vody.

Chce to cvik, odvážit podle receptu, později od oka.

Nebojte, když toto první bude víc moučnaté, později se to zlepší. Mě se to první v životě zcela rozvařilo na kaši.

 

uska*

0x

Recept, který nikdy nezklame.

Uvařené brambory nastrouháme a zvážíme. Např. 900 gr vařených brambor +1/3 hrubé mouky = 300 gr.

Je lepší těchto 300 gr rozdělit opět na třetiny a dát 100 gr hrubé krupice + 200 gr hrubé mouky.

Přidat vejce, těsto osolit nakonec. Rychle zpracovat na dva knedlíky a vařit v páře 20 minut.

doplněno 04.08.15 13:52:

Pardon, přehlédla jsem, že to mají být noky. Ale pořád je to br. těsto a místo kulatých nočků si mohu nakrájet plátky knedlíků. Já noky přestala úplně dělat, knedlík je pro mne jednodušší.

Uško,dělám knedlíky také tak.Ale,toto nejsou knedlíky,nýbrž noky.

ccc*

Těsto z nových brambor. To bude lepit a lepit.

Poměr máme stejný 750 brambor, 250 mouky. Pokud dělám knedlíky dam 100 krupicky a 150 hrubé mouky. Pokud dělám noky používám jen polohrubou

 


0x

Když se začne pracovat s bramborami na těsto, tak už musí stát voda na uvaření na ohni. S bramborovým těstem se musí rychle. Žádné otálení, jinak řídne. Brambory nastrouhat nebo prolisovat, vejce, hrubá mouka nebo krupička a šup šup s knedlíky do osolené, vařící vodY. Když se těsto osolí, řídne pak ještě rychleji. Je lepší osolená voda, ve které se knedlík vaří. Příště budete vědět.

 

stanley110*

Všem obrovské díky,ale asi to vyhodím i s miskou Myslím,že je to dobrý tak na lepení obkladů :D

A uvařeným by se mohly rozbíjet ořechy. Jak budou tvrdé.

pohanka*

Dá se z toho udělat alespoň teď rychlé jídlo - posypat těsto v misce hrubou moukou a lžící vykrajovat a hned vhazovat do vařící vody, pracovat rychle.

 

stanley110*

Tak jsem to nakonec zvládl a bylo to báječné. Jen ještě otázku: JAK SE NOKY OHŘÍVAJÍ?

Normálka v mikráku,nebo nějak špeciálně?

bruno*

Možno v mikro, na páře. Nejlepší je lehce osmažit na sádle.

Noky klidně ohřejte buď na pařáčku, tedy nad párou. Anebo rozkrojit a pomalu osmažit na pánvi. V mikrovlce na přikrytém talíři taky, ale to mi nechutná.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]