Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci zavařovat hrušky, ale jelikož s tím nemám zkušenosti tak nevím, zda mám hrušky oloupat nebo ne. (Jestli to má nějaký vliv na chut kompotu?) Díky.
Vždy je oloupu a nakrájím na menší kousky,k hřebíčku přidám malinký kousek citronu
Menší kousky se do sklenic dávají mnohem lépe, než abych tam pracně skládala ty velké, a nakonec je stejně pro vnoučata krájím na drobno,s hřebíčkem opatrně,na sklenici velkou dávám jeden kus
Dobrý den, tak, u nás se vždy loupalo a krájelo na menší kousky. A přidávalo se koření hřebíček (stačí tři kousky na sklenici). Zdravím!
Záleží na tom, jaké hrušky máte. Některé mají slupku hrubou a pevnou. A ta taky nadýmá. Jinak to dělávám jak Sépi. Krájím na menší kousky. Lépe se to pak jí.
doplněno 03.08.15 14:57:K cíli vede několik cest. Ta od Hahanaj má tu výhodu, že když kompot uvaříte, můžete dosladit nebo přidat pár kapek citronu, skořici a hřebíček. Když podle svého dochutíte, víte naprosto přesně, co do sklenic dáváte. Tak jako třeba dýni.
doplněno 03.08.15 19:28:Hahanaj, jojo, já myslím, že přidám před zastavením varu. To mi příjde úplně jasné. Ne až do sklenic. Do sklenic příjde až to, co jsem uvařila ke své spokojenosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.