Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zavařování hrušek

Od: ja* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, chci zavařovat hrušky, ale jelikož s tím nemám zkušenosti tak nevím, zda mám hrušky oloupat nebo ne. (Jestli to má nějaký vliv na chut kompotu?) Díky.

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


5x

Vždy je oloupu a nakrájím na menší kousky,k hřebíčku přidám malinký kousek citronu

Menší kousky se do sklenic dávají mnohem lépe, než abych tam pracně skládala ty velké, a nakonec je stejně pro vnoučata krájím na drobno,s hřebíčkem opatrně,na sklenici velkou dávám jeden kus

 

ben®

2x

Dobrý den, tak, u nás se vždy loupalo a krájelo na menší kousky. A přidávalo se koření hřebíček (stačí tři kousky na sklenici). Zdravím!

 

bomba*

2x

Já je zásadně neloupu, nemám pro to důvod a přidávam kyselinu citronovou, pak nezhnědnou a zásadně jich tam dávám dle velikosti a nikoliv podle počtu.

 


1x

Záleží na tom, jaké hrušky máte. Některé mají slupku hrubou a pevnou. A ta taky nadýmá. Jinak to dělávám jak Sépi. Krájím na menší kousky. Lépe se to pak jí.

doplněno 03.08.15 14:57:

K cíli vede několik cest. Ta od Hahanaj má tu výhodu, že když kompot uvaříte, můžete dosladit nebo přidat pár kapek citronu, skořici a hřebíček. Když podle svého dochutíte, víte naprosto přesně, co do sklenic dáváte. Tak jako třeba dýni.

doplněno 03.08.15 19:28:

Hahanaj, jojo, já myslím, že přidám před zastavením varu. To mi příjde úplně jasné. Ne až do sklenic. Do sklenic příjde až to, co jsem uvařila ke své spokojenosti.

hahanaj*

kdepak nic už se s tím nedělá ...koření dám hned při vaření -myslím, že přidáváním čehokoliv do povařeného ,by se to už mohlo zkazit ...

 

hahanaj*

1x

já hrušky loupu , nakrájím ,povařím ve sladké vodě a horkými naplním sklenice a zavíčkuji - obrátím vzhůru nohama do vychladnutí .a už nesteriluji . nikdy se nic nezkazilo

 


0x

také loupu a přidám hřebíček a skořici (na špičku lžičky mleté)

 

honzajm

0x

Také jsou však moc dobré ovocné - hruškové knedlíky, jak z odpalovaného těsta (jako švestkové nebo meruňkové) tak i z bramborového

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]