Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci ho dělat poprvé, bude kulatý a dvoupatrový, tak prosím o názor, jestli je lepší
základ z chleba nebo toustů. Ne kvůli tvaru, ale jestli chleba se pak bude
dobře krájet a toustový chléb jestli se příliš nenasákne a nebude pak
rozblemcaný.
Díky
miso, já asi nedovedu posoudit, ale dvakrát za sebou jsem pekla super závin naslano. Rozválela jsem, na tři díly rozříznuté, listové těsto. Natřela celé hořčicí a kečupem, popepřila a trošičku posolila.Středem, po celé délce do řádku, jsem nakladla strojem nakrájenou uzenou krkovičku, na ni sýr a na to plátky anglické slaniny. Přehodila jedné strany a pak z druhé strany, jen natřené těsto a do trouby. Úspěch byl veliký!
Asi záleží na tom, co bude přímo na té chlebové vrstvě, ale co jsem viděl a ochutnával, tak byl základ z toustového chleba nebo z veky...
A když jsi ochutnával ten s toustového chleba, tak nebyl rozblemcaný,
když se promazává pomazánkami a dávají se tam sýry, šunky atd.?
Nebyl, na toustovém podkladu byla většinou (pokud si vzpomínám) vrstva nějakého obyčejného nebo uzeného eidamu, možná jen s minimální vrstvou pomazánky aby se sýr trošku přilepil. Navíc tento dort je stejně nutné uchovávat v chladu...
Já jsem k minulým kulatinám dostal klobáskovou kytici i.mimibazar.cz/...
(ne tu co je na obrázku, ale v podobném stylu). Oproti dortu má tu výhodu, že se nemusí sežrat hned - klobásky vydrží (i když u mě zas tak dlouho nevydržely )
V podobném stylu budu dělat právě ten dvoupatrový dort.
Proto jsem chtěla vědět, jestli je lepší ty dobrůtky zapíchávat do
normálního chleba ( nerozblemtá se, ale bude se dobře krájet? )
nebo do toustového ( bude se sice líp krájet, ale nerozblemcá se?),
když ho budu promazávat pomazánkami?
My dělaly tátovi dort z toustového chleba, bílého. Ořezaly jsme okraje a aby se chleba nerozblemcal, lehce jsme ho potřely pomazánkou a na tu nalepily plátky sýra. Vydržel krásně až do úplného sežrání:D.
toprecepty.sk/... Vyráběla jsem podle tohoto receptu (ten můj, tak hezký nebyl), když dělám z toustového chleba tak používám celozrný-bílý se opravdu hodně rozmáčí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.