Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Neztuhla mi jiz zavarena marmelada- zachrana

Od: thera odpovědí: 8 změna:

Po nalití do zavařovacích skleniček a jejich vychladnutí se víčka krásně zatáhla ale marmelada neztuhla,dá se to nalít zpět do hrnce a nějak udělat aby ještě ztuhla?


 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


5x

Stalo se mi, že mi jahodový džem ztuhl (aspoň trochu) až třetí den, co byl ve skleničkách.

Nedělala jsem z toho vědu, tekutý džem se dá nalít na piškot, dají se jím polít tvarohové knedlíčky, nebo jak je uvedeno výše - do jogurtů. Znovu bych se s tím nepatlala.

 


3x

to se samozřejmě dá (a už jen dalším vařením bude hmota o něco hustší, navíc tam lze taky přidat nějakej ten gelfix, nebo co se všechno (pektin) na tuhnutí dává), ale je otázka, jestli to stojí za to patlání
totiž - i tekutý džem je přece dobrej - dá se i mazat (i když ne nanášet v centimetrovejch vrstvách... (-: ), a lehce se dává do jogurtů, nebo třeba zmrzlin (možná i zmrzlinovejch jogurtů (-: )
tak si místo převařování nakupte pořádnej litrovej jogurtovač, zmrzlinovač, aspoň 100 litrů krabicovýho mlíka ve slevě (dokud jsou ceny tak nízký - nebudou!) a můžete zahájit novou éru stravování... (-:

 


2x

Vlastní zkušenost - otevřít, nalít zpět do hrnce, přidat kyselinu citronovou, nechat už jen přejít varem (míchat), nalít do sklenic a zavřít.

Řídké bych to nenechával. Vy přece nemáte zájem si máčet piškoty do sirupu, ale o namazání džemu na chleba.

doplněno 19.07.15 17:39:

Jo a už se to tu před časem řešilo, zkuste pohledat.

 

cuca*

1x

Doporucuji před nalitím vzorek nechat ztuhnout v ledničce, stejně jako např.sulc, pro zabránění dalších nepříjemností.

Jinak souhlas s předchozím rádcem. Znovu vařit, nebo do těch jogurtů, záleží jaké máte množství.

 

davvera

0x

Přesně tak i mně...na talířku zkušebně ztuhla a tedˇkoukám ve skleničkách tekuté,mám to dát do páry,přestože byla celou nic obrácena horká vzhůru nohama...?

 

humbucker*

0x

Ahoj. Jak a co s tím tu už bylo popsáno. Já zmíním, co s tím dělám já. Nic. Dostal jsem od sousedky jednu várku jahodové mňamky. Taky jí to nestuhlo. A aby s tím už nemusela cokoliv dělat, tak mi dovolila si to vzít. Teď to mlsám k pečivu systémem, že to usrkávám ze skleničky. A nemá to chybu.

 


0x

Kdysi jsem takhle neztuhlou rybízovou marmeládu uložil do sklepa, celkem asi 30 lahví. Čas na tuhost neměl vliv. Při stěhování jsem marmeládu objevil. Dvacetileté zrání jzřejmě udělalo své, byl to vynikající mls.

 


0x

Thera asi nebude chtít čekat na dobrou mlsku 20 let :--((, takže vyklopit do hrnce,sklenice opět vymýt a usušit i víčka,marmeládu rozehřát a přimíchat s trochou cukru rozmíchané 1-2 Gelfixy asi nejlépe 3:1,podle množství hmoty a nechát krátce přejít varem.Přidávám velkého panáka rumu a marmeláda se mi nikdy nezkazila.Nalít horké,zatáhnout víčka a otočit dnem vzhůru. Z čeho jste ji dělala? Já včera z meruněk a je perfektně ztuhlá.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]