Nejste přihlášen/a.
Ahoj, Hera je kostka tuhého tuku, složeného z rostlinných tuků jako je řepkový a tak...Proč tedy kupovat 250 gramů kostky Hery, když tam můžu přidat do těsta 250gramů řepkového oleje?
V čem je rozdíl když dám do těsta 250 gramů tuku Hery nebo 250 gramů tekutého oleje?
Děkuji
Neumím si představit jak dělám drobenkovou buchtu z oleje, z Hery nebo másla to jde skvěle. Zkuste upéct dvě stejné třené bábovky, jednu z Hery a druhou s olejem, doufám, že až poznáte ten rozdíl, nebudete se už ptát.
Do některých těst klidně můžete i olej dát. Já třeba peču bábovku z oleje, tu mi doma rvou z ruky ještě horkou. Pak jsem jednou zkusila péct kynuté těsto - vánočku - z oleje, protože jsem nic jiného doma neměla a olej byl jediný po ruce. Tedy jak ta vánočka byla výborná a nadýchaná... Ale jinam bych ten olej asi už necpala.
Jak už tu tak nějak bylo řečeno, snad kromě drobenky není případ, kdy by se nedala Hera (no spíš u drobenky stejně máslo) nahradit olejem. Ale jo, obvykle to opravdu je menší množství oleje než kolik by bylo Hery. Tedy ještě vždycky používám Heru i na cukroví, ale myslím, že tam by to i tak nahradit šlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.