Nejste přihlášen/a.
1kg kýty nakrájet na větší kostky, z toho odhadem 1/20 rozkrájet nadrobno.Dát do hnětače (nebo ručně) přidat kávovou lžičku soli, kávovou lžičku pragandy a kávovou lžičku práškového cukru. Hnětat tak dlouho, až se vytvoří takové šedé ,,blátíčko".Toto je velice důležité,aby pak maso u sebe drželo a šunka se nerozpadala. Nacpat bez vzduchových mezer do tlačenkového střeva, které pasuje velikostí do šunkovaru a pevně zavázat.Dát do lednice na 1-2dny. Šunkovar postavit do vodní lázně, voda musí být tak vysoko jak je maso, zahřát na 70-75stupňú a po dobu 2-2,5hodiny teplotu udržovat. Pak prudce zchladit a ponechat v lednici do druhého dne.
Druhý den vezmeme nůž, prkénko, dobrý chléb , s chutí pojídáme a libujeme si, jak se nám tato pochutina povedla. Přeji dobrou chut.
Ještě se mně nestalo, aby se podle toho receptu šunka nepovedla.
Dobrý večer,prosím o doplnění...jak dlouho tato šunka vydrží? Nemyslím tím dobu kdy ji dojíte
ale dobu kdy vykazuje známky poživatelnosti.
Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.