Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, olivový olej je z oliv, slunečnicový ze semen slunečnic, řepkový snad z řepky, z čeho je normální?
..Já myslím, že ano, že i například slunečnicový, když to bude kvalitnější značka (třeba Vegetol Gold), ne ta levná směs z peňáku, která je napůl voda (proto prská na pánvi).
Můžete použít řepkový, ten má dobrou trvanlivost. Slunečnicový je více náchylný k oxidaci. K ochraně proti žluknutí doporučuji vytlačit do oleje 1 tobolku vitamínu E (100 mg). pozn. autora: když otvírám nový olej, dělám tuto proceduru automaticky.
doplněno 12.05.15 05:19:Každopádně to *Ečko* ochrání oba tyto druhy olejů. Dávkování je 100 mg/1 litr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.