Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Šalamounovy řezy

Od: eppla odpovědí: 12 změna:

Proč mám ve výsledku vžady nízký řez?

Dokonce jsem i šlehala bílky včera a zase je nízký...kamarádka to má nadýchané jednou tak vysoké,což je určitě správné a chutnější,tak nevím proč a kde je chyba.Dělám to už asi po osmé a pořád tato vada.

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x

Napište podrobně celý postup, jak to děláte a jako to pečete a chladíte. Někde musí být chyba.

doplněno 18.04.15 17:05:

Možná to kamarádka peče v menším a vyšším plechu, pak je to celé vyšší.

 

hahanaj*

2x

A co jednou až bude kamarádka péct zajít k ní a vidět na vlastní oči její postup. Třeba zjistíte kde chybu děláte. I když 100 lidí dlá stejnou věc, nikdy není výsledek stejný.

doplněno 18.04.15 10:49:

a bílky zvlášt není třeba šlehat jen zamíchat celá vejce ...

postup 1 heru, 2 skl. cukru krupice, 2 lžíce kakaa, 1 skl. mléka, 1 vanil. cukr = vše vaříme cca 5 min. a mícháme.

Po 5 min. odeberte 1 skleničku směsi a zbytek se dá do vody vychladit. Do vychladlé směsi zamíchámé 4 celá vejce, 2 skl polohrubé mouky a 1 PDP.Nalijeme do vymazeného a vysypaného pekáče a dáme péct, na horké ( upečené) nalijeme odebranou skleničku směsi a posypeme kokosem.

nejsi nahodou z ostravy?

eppla

A kdo a proč z Ostravy?

hajaja,protoze asi dobre pece a takova osoba nam chybi v praci.

eppla

To už znám skoro z paměti,ale aby to byla záruka,tak ty bílky mi nedají a šlehala jsem je a pak to,že to není tak vysoké,tak to asi nemá do čeho vsáknout a tak to plave v tom tučném čím to zalijeme.

Zase nejsem taková učnice naopak,tak se nebudu chodit dívat na jednoduchý moučník,ale nevím stává se že je nízký,ale 4 vejce nejsou tak moc,aby z toho bylo něco vysokého,takže má asi menší plech...díky

 

zirafka

2x

Myslím si, že problém je v tom, že máte málo rozehřátou pečící troubu. Je třeba dát to do hodně teplé, dávám na cca 10 min. 2OO stupňů, aby koláč mohl "vyběhnout".Napište, jak jste dopadla.

eppla

zirafko to by mohl být také důvod,tedˇ jsem ho včera pekla,takže to tak brzo nebude...díky a zdravím všechny

Už je to asi zbytečné, ale přišla jsem, po tolika letech, na kapku zlepšení. Nejprve sešlehat celá vejce s cukrem a pak přilívat olej. Je to potom jako majonéza, jen plná bublinek, které tam chceme. A do ní mouku s prdopem nebo kakaem a doředit mlíkem. Naběhne vždycky úžasně. Několikrát ověřeno. A špinavá jen šlehací miska a metly.

doplněno 19.04.15 15:54:

Inžinýrko, také jsem to takhle dělávala. I ještě trošku jinak. Vyšlo to nastejno. Jen tohle, co jsem popsala, je rychlé a stejně účinné.

Já šlehám bílky s cukrem, pak do nich postupně pouštím žloutky, pak leju čůrkem olej. Pak snížím otáčky a na střídačku přidávám tekutinu a mouku. Do poslední dávky mouky zamíchám prdop.

 

plavest*

0x

Jdu s křížkem po funusu, ale jeden malý postřeh přidám Vejce musí mít pokojovou teplotu. To znamená vytáhnout je pár hodin před pečením z lednice. Našlehají se více než studené.

eppla

Dámy,já opravdu peču a tyto oba postupy znám,už jsem vystřídala všechny,co tu píšete a vejce vždy si vyndám z lednice několik hodin předem,to jsou moje dlouholeté zkučenosti,ale proč tu píšu je záhada,proč mi ten řez vždy klesne pečením...je z toho takový spíše perník...už ho nedělám,jsem se tedˇrozhodla,ale vrtá mi to hlavou...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]