Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
začala jsem si dělat výluh ze sušené stévie. Dočetla jsem se, že ho mám skladovat v lednici, ale už ne, jak dlouho vydrží. Máte někdo zkušenost? Může se po nějaké době zkazit?
Děkuji
rozhodující bude, kde ho v lednici uložíte resp při kolika °C. V běžné domácnosti je v lednici 5-6°C, někde až k 8°C.
Profíci mají v lednici 0-4°C, kdy jsou bakterie potlačeny a doba skladování se prodlužuje. Navrhuji uložit v lednici na nejchladnější místo - box pro maso, pokud jej lednice má a vyzkoušet co den zda je ještě v pořádku. V boxu pro maso je teplota kolem 0°C.
Cukerný roztok by neměl být problém zmrazit, nic se mu nestane. Pokud jej potřebujete uchovat v rámci týdnů a máte místo v mrazáku, proč ne Pokud ho necháte rozmrazit v lednici, tak mnoho energie na něj ani zbytečně nevyplácáte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.