Nejste přihlášen/a.
Čauky,
v září nastupuji na VŠ a protože jsem ve vaření totální ale opravdu MEGA velký analfabet, rád bych se nějaké základní recepty naučil a odzkoušel už teď. Budu bydlet na privátě a mamka bude hooodně daleko na to aby mi uvařila a udělala servis :D Na obědy budu chodit do menzy, ale snídaně a večeře budou na mně. Rád bych si dal občas i teplé snídaně nebo večeře, případně udělal jídlo i pro spolubydlící, protože jim mám co oplácet (zařídili mi bydlení, brigádu, atd..).
Znáte nějakou kuchařku, receptář, nebo prostě dobré recepty, které nezruinují studentský rozpočet a zvládne je s trochou cviku každý? Mohou to být jak jídla teplá tak studená, pokud možno ne příliš nezdravá, jak je u studentů zvykem. Tím neříkám, že si občas nedáme u fotbalu pizzu, ale chci to střídat.
Za jakékoliv rady a tipy děkuji )
Lorenz
Dobrý den, studentská doba - vajíčka stokrát jinak. Takže, vajíčka, ovesné vločky s mlékem (možno povařit a je výborná kaše) ochucené medem, skořicí či ovocem, topinky, obložené chleby, různé pomazánky (recepty dodá maminka), jogurty, paštiky, polévky (pytlíkovky) a s přídavkem např. mražené zeleniny, No, a tak podobně - pokud nejste kuchař, tak toto se dá zvládnout.
Zdravím!
Gratuluji k přijetí na školu Úplně nejjednodužčí a současně nejsnadnější bude, když se postavíš k mamce do kuchyně. Ikdyž vaří složitější jídla, příjdeš na to, jak se zachází s masem, se zelenivou a vlastně se všemi surovinami. Mamka ti při práci hodně věcí vysvětlí a současně tě naučí. Je nesmysl člověku, který neumí nakrájet cibuli, dávat recepty, protože je hodně věcí, které kuchař pokládá za samozřejmé a myslí si, že vysvětlit nemusí. Ale to je omyl. Řekni mamce a postav se vedle ní ke sporáku a k pracovnímu stolu. Analfabet jsi proto, protože tě to nikdy nezajímalo. Snaž se získat základy v pohodlí domova.
Internet je mocný rádce a dokonce můj muž podle něj vaří. Snídaně na vidličku miluju a dá se to použít i jako večeře, míchaná vejce na cibulce, vaječná omeleta, volská oka, hlíva s vejci, chleba s máslem tvarůžky co byly aspoň 3 dny naložené v pivu, tousty s čímkoliv, hambáč-domácí (necháte si umlet maso), ¨různé pomazánky-třeba měkký sýr, pomazánkové máslo, majolka, cibule, trocha fr. hořtice, kousek na drobno salámu, vejce na tvrdo. Špagety-nechám si pomlet 1/2kg vepř.masa na cibuli dusit pak přidat 1 omáčku (Panzány, Boloňská...) posypat strouhaným aidamem (můžete si omáčku udělat-rajčata-paprika-cibule-česnek, podusit a rozmixovat, přidat trochu vody nebo smetany, ochutit), ryzoto-uvařit rýži + přidat vepř. konzervu (jen tu co jsou na ni čínské znaky) a z té se dá dělat i výborná pomazánka. Těstoviny s konzervou tuňáka + nějakou zeleninou. Je toho moc co zvládne i děcko a není to drahé.
Nemyslím si, podle vlastní zkušenosti, že budete často a hodně vyvařovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.