Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dostal jsem od rodičů pečené kuřecí stehna, ale nechal jsem je v sáčku v tašce přes noc. Je to ještě jedlé nebo se to už nějak začlo kazit? Když to sním, může to být nebezpečné? Díky
My si můžeme myslet cokoliv. Důležité je, jak voní koupené a jak ne/voní druhý den. Někdy vydrží, protože do prodejny přišlo čerstvé. Někdy nevydrží, protože ho vozili kdo ví jak dlouho a v prodejně bylo také nějakou chvíli. Musí se čichat! Před 14ti dny jsem koupila v pátek navečer kuřecí skelety na polívku a v sobotu ráno už zaváněly. A to tak, že jsem zamáčkla slzu do oka a odnesla do popelnice. A uvařila čočkovou.
doplněno 19.03.15 17:01:Tohle všechno platí i o upečeném, uvařeném mase.
Zbytek pečeného masa v pekáčku klidně nechám /zvláště v zimních měsících/ na studené podlaze ve špajzce do druhého dne. Otevřené okno, na pekáčku poklička. Nic tomu není.
Vadilo by mi spíš to, že to v tom pytlíku nedýchalo. Tudíž se to mohlo zapařit. Navíc to bylo ještě v tašce a taška byla kde? V místnosti, kde se celou noc topilo, nebo někde v chladu?
Vyndat, očichat /už se asi stalo/, dát chvíli na talíř do mikrovlnky nebo popéct do trouby. Pokud to nebude mít nějaký nepatřičný pach, sníst se to dá. Ale s nějakou velkou chutí bych to už asi nejedla. Jaga.
Možná dochutit, třeba česnekem či nějakým výrazným kořením. Ovšem v žádném případě by to nemělo zavánět. To pak opravdu raději oželet a vyhodit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.