Nejste přihlášen/a.
V poslední době nemůžu pořádně upéct maso. Peču v malé remosce, přes dvě hodiny, podlévám, ale prostě k obědu to není měkké tak, jak si představuju. Někdo mi doporučil přidat sodu, ale to se mi nezdá, máte někdo vyzkoušeno? Peču toho málo, proto ta malá remoska, takže do trouby nedávám, ale dřív se mi to nestávalo.
Dobrý den, zkuste péci menší kus masa, resp. překrojený, aby se propeklo dříve. Zdravím!
P.S. No, a také ta kvalita už není prvorepubliková, to je fakt.
Minulý týden jsem vařila segedýnský guláš. Pekla jsem dva pěkné plátky krkovičky, nakrájené na větší kousky, v remosce. Na cibuli a česneku. A taky byly stále tvrdé a pak místo aby změkly, byly suché, ikdyž jsem dost podlévala. Už jsem chytala nerva, tak jsem je takové tvrdavé nakrájela do zelí a než jsem všechno přidala a dovařila, změkly. Nerozsypávaly se, ale byly k jídlu. Náš tata by řekl: Co chceš, když prasata krmili pilinami, nemají jádro a jsou to stále papndekly. Proč myslíš, že uherák umějí jen Maďaři? Protože vědí, jak bravky krmit.
Legenda říká, že v opravdovém uheráku (pick téliszalámi) je i oslí maso. Nicméně je to opravdu jen legenda.
Vysušené to není, resp. možná to tak vypadá, ale podlévám fest, i krájím na tenko. Ale shodujeme se, maso nekvalitní, možná i kolikrát zmražené... myslela jsem si to, jen jsem si nebyla jistá, že někde něco dělám špatně, nejsem vzor kuchařinky.
Ale krátce po původním dotazu jsem neodolala a maso posypala necelkou půlkou lžičky sody, podlila a před čtvrthodinou jsme poobědvali, dobrý to bylo. Jen nevím, jestli tou sodou a nebo by změklo stejně .
Vyzkouším příště znovu, nikoliv pro trvalé používání, ona ta soda prý ničí bílkoviny, jen pro případ nouze.
Díky všem.
Asi se budete smát. Ale babička, když se jí nechtělo maso upéci doměkka, dávala k němu do pekáče čistý veliký hřebík. A s tím hřebíkem to pak dál pekla. Opravdu. A maso pokaždé změklo.
Důvod nevím, byla jsem ještě holka, která o vaření neměla zájem. A sama jsem to nikdy nezkoušela. Ale bylo to tak. Jaga.
doplněno 16.03.15 07:50:Babčo, ten hřebík normálně položila k masu, do toho sosíku. Maso fakt při obědě bylo chutné a měkké. Vypadá to, že si tady dělám srandu, sama si na to nedovedu rozumně odpovědět, proč to maso díky hřebíku změklo. Ale bylo to tak.
Ten hřebík natlačila do masa nebo položila do pekáčku vedle?
doplněno 16.03.15 07:56:Je možné, že babča měla skvělou troubu, byla skvělá kuchařka a hřebík s tím vůbec neměl co do činění. I takhle to mohlo být. Nevíme, že?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.