Nejste přihlášen/a.
Když jsem chodil na obědy do Vietnamu, dával jsem si často pekingskou. Když jsem ji zkoušel vygooglit, tak na mě vypadla spousta nejrůznějších receptů, ale třeba tenhle vypadá rozumně.
Pikantní nakyslá polévka: 600ml vývaru, 120g syrové panenky, 1 vejce, houby jidášovo ucho, 1 lžíce vodky, 1 lžíce vonného octa, 2 lžíce sójovky, 2 cibulky, 2 lžíce škrobu, sůl, pepř.
Do horkého vývaru dejte namočené a nakrájené houby, sůl, pepř a chvilku vařte , přidejte maso nakrájené na nudličky za cca 2 min, ocet, sójovku, pak zahustit škrobem , pmalu nalít rozkvrdlané vejce a pak na jemno cubulku. Taky tam pasuje nějaké to chilli.
To je opsané z receptu, ale ... doladit si to musíte podle chuti sám. Pokud to má připomínat tu Asia polévku, tak to chce co nejsilněší vývar pokud možno na úkor škrobu, dokonce jsem jednou použil vývar z ovarového kolena ve kterém bylo už použito divoké kožení a vůbec to nevadilo. Octa a sójovky to chce víc, vodka tam být nutně nemusí a maso může být třeba i kotleta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.