Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co upéct bez vajec a másla

Od: klima® odpovědí: 25 změna:

Mám hroznou chut něco upéct, ale teda zásoby nic moc a do obchodu se nedostanu. Nejhorší je, že nemám olej ani máslo (tj. tuk) ani vajíčka... tohle se přidává bohužel skoro všude . Mám pudink, ten bych chtěla nějak využít (třeba i na polití), mám mléko, mám mouku, rozinky, koření, prášek do pečiva, vanilkový cukr, kakao... tyhlety věci. Ale máslo a vajíčka prostě chybí. Nemám tvaroh ani bílý jogurt ani nějaké ovoce/kompot (ale mám marmeládu i povidla). Tak nevím, jestli z tohoto něco upeču :/.

 

 

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ladinpraha*

3x

Zapoměla jsi na mrazák. Upeč husu nebo kachnu, jako zákusek udělej pudink a mně by to při mé skromnosti stačilo.

 

lucie*

3x

Já dělám klasiku-2 HRNKY POLOHRUBÉ MOUKY(hrnek hladké+hrnek hrubé)jak chcete

1 PRÁŠEK DO PEČIVA, 1 HRNEK OLEJE(dávám ale méně a nic se nestane), 1 HRNEK CUKRU(taky může být méně) 1 HRNEK MLÍKA(používám sušené sojové a supr)

To vše se smíchá,mělo by to být tekutější at to není po pečení suché a peče se.Když chci s toho makovou buchtu-přidám do směsi před pečením HRNEK nemletého MÁKU,někdy i víc,máme jej rádi...a když chci tmavou buchtu,tak přidám hodně KAKAA a třeba ROZINKY...nebo dle fantazie si přidejte co se Vám bude hodit.Při pečení občas propíchnout špejlí a za chvíli je hotovo.

slon

1) smícháním hladké a hrubé mouky nevznikne polohrubá

2) u tohoto klasického hrnkového receptu je dostatečné množství 1/2 hrnku oleje

Jinak souhlas, je to rychlé, jednoduché a jedlé.


Nikdy v životě jsme neměli polohrubou mouku. Vždycky jsme dali buď jenom hladkou nebo směs hladké a hrubé. Jinak recept super, obyč olejovka. Tu asi udělám

lucie*

Jasně,já kupovala polohrubou,ale časem jsem byla v situaci jako vy a smíchat hrubou a hladkou je jednodužšía hlavně ty dvě doma jsou pořád(teda aspoň u mě)samozřejmě může být i půl hrnku oleje,ale v receptu je vše tak jak jsem psala,proto jsem psala v závorkách kolik tam dávám já,ale 100lidí 100chutí,někdo prostě radší víc oleje at je vláčnější a nebo více cukru.Prostě fantazie a chut je individuální.

adela*

ten kolac je super ja jsem se rozhodla ho trochu oživit.vzala jsem si to těsto a rozdělila hona půl tu druhou půlku jsem dala do druhé mísy.pak jsem do jedné mísy dala kakao a nastrouhaný kokos,do druhé mísy jsem přidala rozmixované vlašské ořechy a ovesné vločky a trochu mandlové mouky.Pak jen nalila kakaové těstoa pak i to bílé nechala na 180°C na 20 minut a bylo hotovo.

 

 

eulalie*

1x

A máte doma piškoty?

 

slon

1x

Hmm, to vypadá tak na krupicovou kaši ...

Edit : Ale když je olej, tak je spoustu receptů. Např. recepty.cz/...

místo tuku olej

 


V mrazáku mám maximálně špenát :D. Piškoty nemám.

eulalie*

To je škoda. Z piškotů se dá udělat fajn sladké pošušňáníčko.


No, jestli myslíte nějaké nepečené řezy prokládané piškoty, tak to by se mi asi ani moc nechtělo. Fakt bych ráda něco upekla. Třeba i nějaké muffiny nebo tak. S piškoty plánuju tiramisu příští týden, ale to už budu mít nakoupíno, a budu mít mascarpone :3

 


0x

Koupit od sousedky? Nebo vypůjčit -- že jí v pondělí vrátíte, jak se dostanete do obchodu


Sousedy ani neznáme a seznamovat se teď opravdu nechci

doplněno 14.02.15 14:27:

Tak olej asi už někdo koupil, takže ten máme.

 


Ještě jsem si uvědomila, že mám arašídové máslo. To by šlo možná taky nějak využít

 


0x

Upeč domácí chleba, na to ti stačí mouka, voda a kvasnice.


Nemáme kvasnice :D. A není to sladký Udělám asi tu bábovku z receptu výše.

 


0x

Toto je situace, kdy je potřeba z nouze udělat ctnost. Pochválit se, jak jste silná osobnost, protože odoláváte chuti na sladké. A jak proto budete krásná, štíhlá a žádoucí.

 


0x

Už je asi pozdě, buchtu jste řešila předevčírem, ale stejně sem dám recept, na který nemusíte mít doma vejce ani tuk. A ten olej, jak píšete, jste už někde schrastila, takže to půjde. Jedná se o LITÝ PERNÍK.

Ve velké míse smíchat: 1 l hladké mouky /prosáté/, 1/2 l moučkového cukru /dávám méně/, 1/2 l mléka, 3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 1 prášek do perníku, hořčičnou sklenku - v ní polovinu oleje a polovinu vody.

Vše dobře promíchat, aby se neutvořily hrudky, nalít na vymazaný a vysypaný plech, zvolna péct. Takhle už je to možné jíst.

Vylepšení dosáhnu, když to vyklopím na tác, proříznu a promažu pikantní marmeládou. Další vylepšení je čokoládová poleva. A pro ty, kdo jsou už úplně zpovykaní , je možné tu polevu posypat kokosem či mletými ořechy. A to je celé. Jaga.


Netuším, co je horčičná sklenka, ale recept určitě někdy vyzkouším. Už teď mám ale na víkend naplánovaný makovec, na který mám hroznou chut.

Jinak, kdyby to někoho zajímalo - udělala jsem pudink, a pak šla do hospody na pivo :D

doplněno 16.02.15 19:50:

A tu čokoládovou polevu + kokos dávám právě na ten makovec. Dělám podle receptu: 2 hrnky mouky, 1 hrnek mléka, 1/4 hrnku oleje, vanilkový cukr, 2 vajíčka, 1/2 hrnku cukru, 1 hrnek mletého máku, 1 prášek do pečiva, sůl. Smíchat mokrý a suchý ingredience zvlášt a potom dohromady a peču na 180-190 ° asi 20 minutek. Nerozlišuju druhy mouky ani cukrů a všecko dělám víceméně od oka, protože přesné měření u pečení mě moc nebaví. Zatím se vždycky povedlo

lucie*

...s tím makovcem půjde to pivo ještě líp dohromady.

doplněno 16.02.15 19:57:

do toho mého receptu výše na "olejovku" (když mám)taky dávám vejce a ten mák jsem dřív mlela,ale pak jsem zjistila,že když tam dám nemletý je to daleko lepší.Pro sebe bez polevy,ale pro manžela jedině s čoko polevou...tak někdy zkusím a posypu i kokosem.

Jste ještě asi mladá a nepamatujete tudíž, že se hořčice neprodávala v těch plastových kelímcích, které prasknou a pomažou celý nákup, ale ve sklenicích. Dneska už ji nenajdete, ale měřilo se s tím dobře kde co. Já mám stejně velké na kávu, proto posílám foto - je to něco jako ta hořčičná. Změřila jsem Vám její obsah a je to asi 175 ml. Určitě takovou sklenku doma máte.

Na makovec je velice chutná citrónová poleva. Makovec je takový sladký, spíš mdlý, proto ten citrón to osvěží. 1 bílek, přesátý cukr moučku /podle oka/ a vymačkat opatrně bez jader štávu z 1 středního citrónu. Pak dlouho třít, až poleva zhoustne a jakoby zesklovatí. Jaga.

mp*

Pozor - hořčice ve sklenici se stále prodává (alespoň ve velkoobchodě Ratio v Praze - Lipencích jsem jí koupil) a to i s tím pěkným, obyčejně žlutým víčkem.

Jinak například pro mě je sklenice od hořčice jako množství vždy synonymem pro 2 dl nebo 0,2 l.

Já si myslím, že sklenička od hořčice není nutností. Když použiju hrnek, hrneček, bude to taky v pořádku, protože všechny suroviny měřím stejným měřidlem. Poměr surovin bude dodržen a o to jde. Říkala jsem si, že k většímu hrnku použiju vajíčko navíc, ale i vejce býjvají různě veliká a nikdy to nijak nevadilo.


Aha, tahle :D. Zas tak mladá nejsem nebo se to u nás prodávalo déle, ale pamatuji si tyhle sklenice, akorát jsme jim neříkali hořčičná sklenice, ale prostě sklinka od hořčice nebo jednoduše "malá sklinka". No, aspoň se člověk zase něčemu přiučil . Doma jich máme plný regál.

Citronovou polevu dělám, když jsem líná vařit čokoládu. Jednou jsem ji z nedostatku surovin zkusila i z citronky a kupodivu se podařilo a nechutnalo to nějak špatně :D.

jenka*

Mrzí mě,že jsem ty originál hořčicové sklínky vyházela,nebylo nad ně jako odměrka ...no jo mladická nerozvážnost

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]