Nejste přihlášen/a.
V pátek jsem koupil sýr, myslím, že se mu říká "cihla" nebo tak. Prostě takovej typ sýra. 30% tuku.
Nechal jsem si to nakrájet, dal doma do ledničky a zapoměl na to.
Zabalený to bylo standardně v tý průhledný folii, neosychalo to.
Dneska jsem to vyndal, že si to dám k snídani na chleba.
Sýr ok., ale nejdou oddělit plátky. Jedině tak 5 najednou, jinak se to trhá.
Je na to nějaký fígl, který neznám?
Dobrý den, já bych zkusil tu exhumaci a rozborku asi za použití příborového nože a jeho neostrou čepel namáčet do vody. Postupovat s citem, pomalu a odpovědně. Ale, možná se nejdříve nasnídat - může to trvat dlouho. Zdravím!
doplněno 10.02.15 10:05:junkers - vyhodnotil jsem dotaz jako méně závažný, tak to berte s nadhledem. Ten sýr je OK.
Tak tohle znám přesně s Eidamem. A to jsem koupila kdysi ten vakuovaný a rozdělala ten samý den. Absolutně nemožné oddělit ty plátky, ani nožem, ani prsty, ani s trpělivostí. Prostě i když se mi podařilo kousek už nadzvednout, stejně se to přetrho a celý plátek to nebyl. Když jsem to viděla, tak mi to bylo sakra divné a také jsem to ochutnala. Letělo to do koše i s obalem. Bylo to gumovité a nedobré. A od té doby jsem už nikdy nekoupila plátkový sýr a ani Eidam. Možná, že jsem předpojatá, ale prostě vakuované sýry už nekupuji. Ale Ty jsi ho koupil a nakrájeli Ti ho u pultu, tak by to mělo být lepší. A abych musela nahřívat sýr, aby se vůbec dal oddělit od sebe, tak to je divné. Já kupuji od té doby "Krolowski", myslím, že se to tak píše, a ten opravdu chutná jako sýr a neslepuje se. Možná bude o něco dražší, ale než abych to pak házela do koše...
Ano, tenhle byl koupenej u pultu, celkem kvalitní prodejna i sýr, nemám potřebu si nějak "šidit držku"
Takže Krolowski. Ale ten bude nějakej polskej, ne?
Ten problém s trháním je díky 30ti % tuku v sušině. Čím vyšší tuk, tím je sýr méně trhací. Ale opravdu stačí chvíli ho nechat při pokojové teplotě a o hodně se to oddělování zlepší.
Junkers, jednou ho vyzkoušejte. Kupte si jenom deset deka a ochutnejte. Rozhodnutí ja pak na Vás. A nevím, jestli je vyráběn u nás pod licencí, nebo dovážen z Polska. Ale i to se dá na internetu zjistit. Já se prozatím zajímala o chut a vůni sýra.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.