Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Který je kvalitnější

Od: lilil odpovědí: 4 změna:

Jaký olivový olej je kvalitnější, ten který tuhne v ledničce a nebo ten který za stejné teploty a umístění netuhne? Oba jsou extra virgin lisované za studena, jen každý je z jiného státu. V čem je tedy rozdíl a proč tuhne jeden a druhý né?

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ben®

0x

Dobrý den, řekl bych, že to o kvalitě oleje nic nevypovídá - každý má jiné vlastnosti a tak se chová jinak. Možná si porovnat složení výrobků na etiketách. Zdravím!

 


0x

Ten co netuhne může být falešný, ale taky pravý jen byl např. zazimovaný. Byl zchlazený a přefiltrovaný ,aby tolik netuhnul při skladování ve sklepích. Při filtraci se odstraní voskové látky, ty dělají to tuhntí oleje.

 


0x

Olejům obecně, vadí světlo a větší teplo. Měly by být uskladněny na tmavém místě a raději chladnějším. Ztuhnutí není na škodu.

sanyo*

Trošku zkuste zapátrat i tady, myslím, že celkově olivový olej nemá problémy..

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]