Nejste přihlášen/a.
Mám slít a vylít vodu, ve které byly namočené sušené houby? Vždycky jsem ji vylila, ale dnes jsem se zamyslela a nejsem si jistá, proč bych měla. Už mi ve sklenici jen troška zůstane, ale dnes na polevečku bude
Babičko, děláte velkou chybu. Já mám přímo v kuchařce recept na houbového kubu. Doslova tam píší, že večer se houby namočí přes noc, ráno se scedí, dají se do těch krupek a vše se pak zalije tou vodou z hub. Dají kubovi dobré houbové aroma. Stejně dobře to poslouží do polévky, houbové omáčky a dalších jídel. Dobrou chut. Jaga.
No jo, máte pravdu. Těch hub nemívám mnoho a kdysi, zamlada, holky povídaly, že se to musí. Tak jsem to tak dělala celý život. Vypadla jsem poměrně brzy z domu, tak ani nevím, jak to dělala maminka. Ale vlastně táta začal jezdit na houby a sušit je, až už jsme byli z domu. Vy jste starý praktik, houby sbíráte a sušíte, tak vám budu věřit. Díky
Já bych ty houby možná namočil do mléka.
doplněno 18.05.12 10:59:
Namátkou apetitonline.cz/... :
Příprava jídla
1. Houby na půl hodiny namočte do mléka, pak pět minut povařte a slijte; krupky propláchněte vodou. Část sádla rozpalte v hrnci a kroupy na něm krátce osmahněte. Podle návodu na obalu přilijte vodu, osolte a kroupy uvařte doměkka.
2. Cibuli osmahněte v pánvi na zbytku sádla, přidejte houby, kmín a asi pět minut duste. Směs zamíchejte k uvařeným krupkám, přidejte česnek, majoránku a pepř, dosolte a zapékejte ve vymazaném pekáčku asi dvacet minut.
(tam to ovšem slévají.)
nebo interspar.cz/...,
(ale na ceskatelevize.cz/... se píše
Hana: Dobrý den.Nevím jestli vy mi dokážete poradit. Jedná se mi o sušené houby.Mohou se vařit ve stejné vodě ve které byly namočené, nebo vodu vylét?Taky jsem slyšela,že se mohou namáčet v mléce?
Pavla Burešová: Dobrý den, paní Hano, vaření hub ve stejné vodě ve které byly namočeny by nemělo vadit. Důležité je houby důkladně povařit. V minulosti jsme v sušených houbách objevili dokonce Salmonellu, takže je dobré houby vařit minimálně půl hodiny. O namáčení v mléce jsem ještě neslyšela, namáčím houby ve vodě. Namáčení v mléce skrývá jedno riziko - mléko se může za delší dobu v teple zkazit.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.