Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Uchovani potravin

Od: orel* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, zajímá mě jak dlouho vydrží jídlo v lednici. Například. uvařím si rýži a maso 10 porcí a mám v plánu to celý týden jíst.(příklad). Maso v páře, rýže vařená. Ovšem mi ostatní říkají, že jíst jídlo po uvaření a skladování 5dní v lednici není zdravé. co vy na to?

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

paw*

1x

Uklohnis, das do krabicek s gumovym tesnenim a vydrzi to. Lepsi je ale to klidne v tecfh krabickach zamrazit. A pak vytahovat dle potreby.

 

honzacz*

1x

V chladničce vydrží většina hotových jídel tak 3 až 4 dny, záleží i na teplotě v chladničce, pokud je pořeba jídlo schovat déle, pak jedině dát ho zmrznout na mrazák, nebo do mrazničky. Jídla zamražuju dost často, ale vždycky mám na mrazáku několik jídel, která střídám - jíst celý týden to samé by mě nebavilo.

 

jaha

1x

To jsi kamioňák, že potřebuješ vařit na 10 dní? Nebylo by lepší si po 3 dnech zase uvařit čerstvé jídlo?

 

qt

0x

Myslím si, že 5 dní je maximum, jednorázově to asi nevadí, ale živit se tím pravidelně možná nemusí být zdravé, ale třeba se pletu. Co zkusit to jídlo zamrazovat?

orel*

Já si myslím, že 5dní je taky maximum. Jde oto, že uvařím např. v neděli kvůli dostatku času, a pak jen tahám krabičky a konzumuji. takže bych to viděl navařit do čvrtka

 

majsterjoe*

0x

5 dni v ledici je už možná na krajíčku. Osobně si ale myslím, že jíst pět dní po sobě stejné jídlo ti přestane chutnat. 3 dny problém v uchování potravin nevidím. Při pokojové teplotě už po 24 hodinách může docházet k tvorbě zdraví škodlivých látek.

 

kutululu

0x

Já osobně se tedy snažím uvařené jídlo spotřebovat do 24h. Například si v pondělí večer uvařím rizoto a mám z toho 5 porcí, tzn. že končím ve středu večeří. Déle už bych se bála, že by to mohlo být zkažené a navíc už bych toho byla přejedlá. Řešením je ale zamražení pokud to chcete jíst delší dobu, jak už bylo řečeno.

 


0x

Možná, že byste měl, jste-li pevně rozhodnut takto uvařit, dát maso se štávou do dvou kastrůlků. Měl byste otvírat jen jeden, do úplného vyprázdnění. Případně ten jeden dát na mražák nebo v krabičce. A sahat do něho s naprosto čistou lžící, naběračkou. Stačí s olíznutou a je to v háji. Tu rýži jezte jen třeba 2 dny a pak si kupte knedlík, oškrábněte brambory, uvařte těstoviny. Nebo něco. Jíst totéž celý týden, to je strava pro zoufalce. A k tomu kompot, kyselý okutek, okurkový salát dovedou hodně oživit, obměnit.

 

czello

0x

Já osobně nevidím problém jest to samé třeba 4 dny, dělám to taky tak...bydlím sám, tak si uvařím co mně chutná a klidně to jím několik dní po sobě (např. už zmíněné rizoto, které bych teda do mražáku nikdy nedal, protože rozmražená uvařená rýža chutná divně a má takovou divnou strukturu). A co se délky skladování týká, tak pokud to nesmrdí, neplesniví nebo nehnije, tak s tím asi nic není, ne? Ono taky záleží na ledničce...mám No Frost ledničku s ventilátorem, kde je 4°C a jídlo tam vydrží mnohem dýl než v ledničce obyčejné (šunkový salám klidně i týden). Eště podotknu, že sem se z žádného jídla, co skladuju v ledničce, nepos...l ani nevrhnul.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]