Nejste přihlášen/a.
Zdravím, včera jsme koupili(y) asi šest křepelek, chlazených. Pro každého dvě. Chtěla bych vědět, jak křepelku upéct. Jako kuře i se stejným kořením? Nebo máte nějaký jiný tip? Jen upozorňuji, že ne s nádivkou a ne s nějakým kořením, co nemáme doma, protože dneska nikam nepojedeme. Díky. Anzionka.
Celé křepelky dám do pekáče, osolím, opepřím na hrubo drceným pepřem, přidám tymián a jalovec, pokladu špekem, podleju vodou a peču na 160 zakryté druhým plechem 2h, podlévám když je třeba, poslední podlévání podleju bílým vínem, celkem peču pomalu a zakryté 2,5h pak odryju a dopeču cca půl hodiny. Nádivku já dělám na malý plíšek zvlášt (housky, ¨vyšlehaná vejce do pěny, máslo, tymián, rozmarýn, petrželová nat, sůl, pepř -upéct, jím to klidně i studené a bez křepelek. Pečuje jelikož je dostávám zadarmo, nic moc to není, zrovna jako mladá holoubata nebo bažanti.
Křepelky bych připravila na divoko. Nikdy jsem je sice neměla, ale dělávám tak bažanty.
Očištěné křepelky osolit, ze všech stran potřít rozpuštěným máslem, dát do pekáče. Posypat mírně tymiánem,kořením Divočinka. Posypat nadrobno nakrájeným špekem, cibulí, nahrubo nastouhanou mrkví, petrželí a celerem. Asi 2 bobkové listy. Takto naložené nechat klidně i 2 dny v chladu.
Potom přidat do gázy zavázané kuličky jalovce, pepře a nového koření, a všechno to péct. Když zelenina zezlátne, podlévat horkým vývarem. Možno ke konci přidat skleničku červeného vína, zahustit francouzským máslem /kuličky z másla obalené v mouce/. Podáváme s brambory či rýží.
Bude to jistě dobré, ale bude to samá kost, žádné maso. Několikrát jsem totiž pekla holoubata a manžel to kvůli tomu obírání ani nechtěl. Raději něco s pořádným stehnem! Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.