Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Skopový guláš

Od: babajaga® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, zítra chci vařit skopový guláš. Maso mám ale dost lojovaté /z krku/ a bojím se, aby guláš nebyl příliš mastný.

V jednom receptu jsem si přečetla rozumnou radu, viz:

Skopové nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce a přehoupneme ho ve 3 vodách, jako drštky. Tím se zbavíme zbytků loje, které nejdou vykrájet a maso není tolik cítit skopovinou.

Co to znamená - přehoupneme? Já drštky sice také dělám ve 3 vodách, ale pořádně je vařím. Guláš se ale dělá ze syrového masa, proto nevím, co s tím masem. Je myšleno jenom o přejití varem, vodu slít a vyměnit? A to udělat celkem třikrát?

Budu ráda, když mi některá kuchařka či kuchař poradí, co je myšleno tím "přehoupnutím" A jak se toho loje zbavit.

Děkuji za radu a přeji všem hezké svátky. Jaga.

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

uska*

2x

Pokud je maso z ročního kusu, tak bych se toho nebála, že bude cítit skopovinou. Jeden den uvařím, nechám zchládnout a případný tuk ze shora posbírám a dám slepičkám. Ze staršího kusu jsem poctvivě vše vykrájela, budete mít menší kousky v guláši, ale cítit nebude pokud to není maso z berana v říji. Je to hrozná práce, vše odblanit a vykrájet tuk, ale vyplatí se.

Neznám nějaké přehoupnutí masa ve vodě.

sebod*

přehoupnout znamená nechat přejít varem. Ale já bych to udělala, jak radí "uska"

 

ju*

2x

Ano - jako drštky, pokud je to mladé bude to stačit, ze starého to cítím i kdybych to vařil 10x, prostě to cítím...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]