Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Mletá paprika

Od: paprika* odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer,

dělám zelňačku a chci se zeptat jestli mletou papriku můžu do polévky nasypat rovnou a nebo jestli jí nejdřív musím osmahnout na oleji? Někde jsem slyšela, že se paprika musí dávat do pokrmů vždy až přejde přes olej.

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Zdravíčko.Já ji sypu rovnou,jak do polévek,tak i třeba do segedínského guláše i jiných pokrmů.Buďte bez obav a nechejte si chutnat

doplněno 11.12.14 10:42:

Používám "pravou," domácí,dovážím si ji z Maďarska.Je to zvláštní,ale tato hrudky nedělá.

 

luha*

1x

Ano, paprika se musí nechat osmahnout na tuku při teplotě do 120 st.(pozor na přepálení, zhořkla by). Některé látky obsažené v paprice jsou rozpustné jen v oleji nebo sádle. Výsledek je potom chutově úplně někde jinde. Pokud chcete použít jen menší množství tak se touto procedurou nezabývejte.

 

lidus*

1x

Já do svoji zelňačky většinou žádnou papriku nedávám, přidám na tenká kolečka, dobrou, paprikovou klobásu kterou dám na talířku na chvíi do mikrovlnky, pokud dávám mletou papriku, dělám cibulovo-paprikovou jíšku.

 


1x

nesypala bych ji tam - může udělat hrudky a polévku pořádně neobarví ani neochutí... já ji obvykle rozmíchám v troše horkého omastku a pak do polévky...

 


1x

Někdy dělávám zelňačku bez papriky a někdy s paprikou. Udělám zásmažku a když ji odstavím, ihned do ní nasypu papriku. Paprika potřebuje horký omastek, aby se barva, vůně a chut rozvinula. A tohle všechno v zásmažce udělá. I gulášovku dělám podobně. Posmažím cibuli, klobásku, pak na kostičky brambory, zasypu a posmažím s moukou, odstavím a nasypu papriku. Zaliju vodou. Je to nejjednodužší.

 


0x

Sypu ji rovnou. Mletá paprika při smažení je docela náchylná na připálení.

 


0x

Papriku ze sáčku do tekutých pokrmů nepřisypávám. Nerozvinou se tolik její chutě a vůně, navíc se občas utvoří i hrudky, které se pak nerozvaří.

Pokud chystám do polévky či omáčky jíšku, osmahnu ji tolik, jak potřebuji /světlou či trochu tmavší/, stáhnu plamen, přisypu papriku, zamíchám a vypnu. Paprika se nesmí déle dělat na ohni, zčernala by a hlavně zhořkla. Proto jen přidat, promíchat, vypnout a následně přidat do hrnce s polévkou či s omáčkou. V tom tuku se paprika dobře rozpustí a rozvinou se její chutě a vůně. Takhle to dělám třeba u zelňačky, drštkovky, nebo gulášovky.

Vyjímku dělám u guláše. Tam si maso na cibulce a na omastku obdělám, opeču, přidám papriku, promíchám a hned zaliju horkým vývarem a dusím pod pokličkou. Jaga.

 

hahanaj*

0x

Papriku jedině na tuk ,aby měla pěknou barvu jinak to nemá význam ,sypat ji do hotového pokrmu to je k ničemu . Ještě je možnost pokud se vám zdá polévka bledá ,na rozplálený tuk dejte trochu papriky a zamíchejte a vlijte do zelnice .Barva bude pěkná.

Zelnic je hodně druhů... někdo dělá bílou vodovou někdo zapraženou bílou, s bramborami bez nich s klobásou či uzeným ... a nyní v této době je to prima jídlo . Taky děláme s paprikou. Doma jsme jedli ale jen bílou se smetanou bez klobásy a říkali jsme jí couračka .

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]