Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,
dělal jsem tlačenku domácí vepřovou z kolínka, plece, jater, hlavy a z namletych kůží pochopitelně, ještě jsem tam pro jistotu přilil želatinu.. Mno a za celou noc kdy jsem poctivě obracel , tak stejně mi neztuhla pořádně...,loni se mi to stalo také a nevím čím to je.Myslíte že bych měl pytlíky rozstříhat a přidat ještě želatinu a udělat ji znova?
Děkuji za případné rady ,fígle aby držela pohromadě.
Děkuji ,hezký den
želatinu jsme v životě do tlačenky necpali a vždy ztuhla, kůže tam být musí, otázkou je, kolik jste jich tam dali a zda jste to správně povařili než jste to nalili do nohavic, znova už to nedělejte, to už se vám to nespojí tuplem
Možná jste měl v poměrech opravdu málo klihovatového masa. Hodně klihují nožičky. Kolena samotná nestačí. Nebo musíte nechat opravdu hodně zredukovat tekutinu a pak ale možná bude chybět. Také jsem nikdy nepřidávala žádnou želatinu. A celé to vařím opravdu pomalu, třeba 4 hodiny, i více. Nechat probublávat. Opravdu si myslím, že hlava a kolena nestačí na dostatečné zklihování. Příště dejte ty nožičky a uvidíte, že se Vám povede. Já pak vývar přecedím, aby tam nebylo koření a nějaké drobné nečistoty.
Tlačenka stačí obrátit dvakrát, to jenom polévka prdelačka se poctivě míchá celou noc.
Jak píší rádcové přede mnou, vepřové nožky, koleno, jazyk, a to co jste napsal Vy, pomalu vařit. Želatinu v žádném případě.
Příště se jistě povede.
Vařím psovi šest vepřových jazyků v papiňáku a voda vždy ztuhne, a kromě toho jazyk, srdíčko do tlačenky patří.
tregedo - jak to tak čtu ( jinak podobný problém s tlačenkou už tady byl často, stačí zadat do : hledaný výraz), tak na vině bude asi na 101 % to vaše neustále obracení - tím jste to tzv. podo-il..., musíte mít na paměti, že nesmíte překročit určitý čas, kdy je tlačenka ještě teplá a už ji neotáčet, protože ji tzv. zdrcnete - nebo nevím, jak lépe to vystihnout...( prostě hnete s ní už v době, kdy by měla být v klidu a proto nestihne ztuhnout, nebot má rozhozené molekuly... Myslím, že příští se vám určitě povede... Pokud chcete ji ještě napravit teď , vyberte ji , znovu dejte zcela krátce rozehřát do velmi horkého stavu a naplňte znovu tlačenkový sáček.
Nic neobracejte !, pořádně zavázanou tlačenku s vytvořením provázkového oka pověste na vhodné místo ( asi spíž, komora a pod.), připravte si silnější jehlu a postupně jak bude tuhnout a stoupat omastek nahoru k provázku - tak na horní hranici asi tak mezi sádlem a masem udělejte min. 1 dirku, horké sádlo bude vykapávat na zem do vámi připavené nádoby. Pak nám napište, myslím, že budete spokojen a hlavně, tlačenka nebude tak mastná... ,,, po vykapaní sádla ji lehce otřete od kapaného sádla, ale nemačkejte ji ...
jo a všechno maso bude dole a nahoře voda / sulc/ a proč píchat /mastnota / sádlo je nositelem chuti...snad ne?
"smíchaný" materiál na tlačenku vaříme pomalu a mírně v hrnci, ale ne tak dlouho jako vy (vždyt maso do ní je už vařené), takže se jen zavaří koření, pak se nechá chvilku v hrnci vychladnout za občasného míchání, a to na teplotu, aby se dala naběračkou nalít do igelitových nohavic (žádné střevo), zaváže se a pak se nechává opět dochladnout a ztuhnout, párkrát se tlačenka otočí, ale jen tak 2-3x
Zdravím, v jednom hrnci se vaří maso a v druhém kůže. Do rájené směsi masa a koření se přidají namleté kůže i s vývarem z kůží. Lehce promíchat a naplnit do nohavice. Tlačenka nesmí vařit, mohla by prasknout, jen prohřívat při 95st. Při chladnutí otáčet tak třikrát i víckrát. Záleží v jak velkém chladnu je chladíte. Když mrzme a dáte to na balkon tak to máte za 2hodiny zchlazané. A neztuhla vám právě proto, že jste tam dal tu želatinu.Jestli jste stím ještě nic nedělal kupte zítra kilo kůží dejte uvařit, horké semelte, tlačenku vyndejte z papíru nalijte do toho ty horké kůže, lechce zamíchejte naplňte zpět do papíru a dejte na 20minut prohřát do horké vody. a to by bylo, že by byla na lžíci. Musí ztuhnout. Držím palce Alik
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.