Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak vylepsit buřtguláš

Od: jarka* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,chtěla bych se zeptat nevíte někdo jak vylepšit nebo znevšednit buřtguláš? děkuji za rady

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x

nevím jestli zrovna tohle chcete slyšet, ale kvalitní uzeninou, která obsahuje více masa než škrobů s vodou. Trocha pálivé papriky tomu dodá pikatnosti, pokud o to stojíte

 


3x

Uvařit z buřtů něco jiného než g/...

 


2x

Nakrájet k buřtům a bramborám trochu papriky a oloupaných rajčat.

Někdy přidám lžičku povidel - chutově nijak nevadí a dodají nádhernou barvu štávě.

doplněno 02.11.14 14:37:

Vyklopit do guláše plechovku pikantních fazolí.

mili*

To bude pak kanonáda jak ohnostroj na Silvestra!

02.11.14 16:23

No bóže

 


0x

Buřtguláš je vždy velice pikantní,pokud použijete kvalitní uzeniny a kvalitní brambory.Ještě někdy přidám i malinko zeleninky,aby to bylo barevnější a zdravější Samozřejmě i červenou papriku a kostku masoxu. A nezapomeňte,hodně cibule,ta dodává tu správnou a nejlepší chut.Jo,ještě česnek,alespoň 4-5 stroužků.

 


0x
Dilema stará mnoho století...
Pamatuji povídku o tom, jak voják vařil polévku ze sekery.
Kdo ji nezná, tomu doporučím kuchařské umění pejska a kočičky od pana Čapka.
Třeba také systém pokus - omyl.
Fantazie, nebo co zrovna chladnička obsahuje.
doplněno 02.11.14 16:03: Jethro, 100 bodů!
Já je dělám s cibulí a kozími rohy. Téměř rozříznu, vložím plátek cibule a kousek papriky. Vyskládám 10 kousků do jenského skla, zaleji černým pivem a kečupem, promíchá se samo. Mezi to ještě cibuli, a cibuli a ...
Nejlepší jsou ty do polovičky venku. Bezva opečené...
Bože, už vím, co bude na večeři! Díky, jdu utírat sliny z monitoru.

 

lidus*

0x

Jak vylepšit nevím ale napíšu vám jak ho dělám já. 30dkg Godhaje, velká cibule, 2 stroučky česneku - orestovat na sádle (oleji), velká lžíce koření Vitana maďarský guláš, velká lžíce sladké papriky, na kostičky brambory -zavřu papiňák a jak vaří za 10min vypnu, dochutím solí, majoránka, přidám 1 konzervu fazole v tomatě nebo fazole v čili, zahustím hl. moukou s vodou, povařím. HOTOVO. Nebo místo fazolí přidám lečo (1/2l sklenička) + velkou lžíci rajčatového protlaku. Do obou variant někdy dávám MASOX hovězí 1 kostku. Vařím ho na dva dny a jak říkají strávníci, mám malý hrnec.

doplněno 02.11.14 17:13:

Hejkálku, jsem doma sama ale toto jdu hned vyzkoušet, už slintám. Pivo mám jen Kozla, černé není, snad to nebude vadit.

doplněno 02.11.14 18:35:

Hejkálku bylo to moooc dobré, hlavně ta cibule, piva jsem nedala moc a štekáčky otočila, byly krásně opečené. Mělo to jednu chybu, chleba mám od pátku, čerstvý to by teprve byla mňamka.

doplněno 02.11.14 19:22:

Ale fuj, no tak jsem se uklepla, já říkala hned, že 2 min. na opravy je málo.

"štekáčky"

ty se asi dělají z pejsků, ne?

 

ju*

0x

Prosté čím víc masa/hovězího, vepřového/ dáte tím bude buřt guláš lepší, pokud vynecháte špekáčky, bude naprosto skvělý, aneb jak říkaval můj dědeček z ho... bič sice upleteš ale nezapráskáš si s ním, pokud chcete vylepšovat jídlo tzv. nouzovku / doma prostě nic jiného než cibule, uzenina , brambory a koření není/ tak se to zřejmě nepodaří...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]