Nejste přihlášen/a.
Zavařování (sterilace) v klasické elektrické troubě
Troubu nejprve předhřejeme na 80-90 °C, na horní i spodní topení. Naplněné sklenice stavíme na dno trouby na suchý plech. Sklenice můžeme podložit nepotřebnou mokrou utěrkou. Někdo nestaví sklenice na suchý plech, ale na plech s vodou. Zavařovačky nesmějí být poskládány na husto vedle sebe, ale musejí mít mezi sebou rozestupy, aby mezi těmito mezerami mohl proudit volně vzduch a ohřívání bylo stejnoměrné. Po vložení ovoce v dobře uzavřených sklenicích sterilujeme stejnou dobu, jako podle receptur na zavařování v klasickém zavařovacím hrnci.
Více zde: receptyonline.cz/...
doplněno 20.10.14 12:02:Jojo, máme to vyzkoušený, ale už to moc neděláme. Pokud dodržíte těch 80°C, není žádný problém. Pozor na spěch, pokud budete pospíchat a do začátku půjdete s vyšší teplotou, hrozí připečení gumového těsnění...
já tedy hrušky nezavařuji a nikdy se mi nezlazily. Povařím je ve vodě s cukrem dám do sklenic uzavřu a ihned obrátím a nechám vychladnout. A je to.
Jinak zavařuji jiné věci v troubě na pekáči - na něj postavím sklenice s ovocem , naliji vodu kousek pod okraj a zapnu na 180st , když voda začne vřít nechám cca 15 minut , pak sklenic vyjmu obrátím a nechám vychladnout
doplněno 20.10.14 12:07:nikdy se mi žádné těsnění nepřipeklo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.