Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer všem Dotaz je jasný...Milé kuchařinky,prosím o opravdu skvělý receptík na špagety.Chtěla bych inovaci... Moc děkuji.
nejdu s receptem, ale otázkou zda znáte špagety aglio olio nebo carbonara (bez smetany!)? Ty první jsou hodně skromné, v restauraci mi chutnají víc než domácí (nemůžu na to příjít) a ty druhé jsou mňamka, ale chce to správné indredience: parmazán a pancetta (nebo nějakou tyrolskou slaninu/bok). Ale i přes drahé ingredience nejde o drahé jídlo
doplněno 13.10.14 20:15:je to opravdu prosté, bylo to chudé dělnické jídlo
Na pánev dát dobrý olivový olej a rozehřát pomaleji (na polovinu co umožňuje plotna, pokud umí 0-10, pak na pětku), Olivový olej se nesmí moc rozehřívat. Přidat rozmačkaný česnek (raději více), na porci tak 3 stroužky a nechat na oleji smažit než okraje začnou hnědnout, přidat nadrobno nakrájenou papričku a odstavit. Přidat do uvařených špaget.
Doporučuji hluboký talíř. Já se v kuchyni s talířem otočil a jak to bylo mastné tak se mi všechno vyklopilo odstředivou silou na podlahu
Carbonara znám a dělám. Aglio olio ne,tak sem s tím,prosím
doplněno 14.10.14 11:06:Claymane,moc děkuji.Myslela jsem si,že to bude ono,ještě jsem to neděla,a dle toho jak to popisujete,se mně už sbíhají sliny
Chcete inovaci? Tak tam na ty špagety šupněte místo rajské omáčky pomletý mák a posypte cukrem. Jojo, už i takový výrobek jsem viděla, ale nejedla. A co třeba špagety se sýrovou omáčkou? Bešamel z mouky rozvařit v mléce, přidat nastrouhané sýry - primátor, niva, madeland... no jaký vlastně máte doma, ale ta niva je tam dobrá. Já toto dělám, ale ne se špagetami, ale uvařím si domácí špecle a tyto poliji tou omáčkou ze sýrů. A taky dobré.
Já mám nejraději tu nejprostší: pasírovaná rajčata na osmahlou cibulku, čerstvá bazalka a nechat povařit s dvěma stroužky česneku - nekrájet, nelisovat, jen stroužky vařit a pak vyndat. Na to parmazán nebo Gran Moravii. Ale říkám si, že když chcete inovaci, tak tohle asi znáte... Občas ji také dělám se žampióny, ale ještě se mi nepodařilo přijít na tu pravou metodu, jak udělat tlusté plátky žampionů (popř. celé nebo půlky) naměkko - vždycky jsou trochu tužší. Jo a skvělé je to s dobrou kuřecí šunkou (např. Dulano), kterou lehce osmahnu s cibulkou. Ale to už je na těstoviny, ke špagetám mám radši co nejméně pevných kusů a co nejhladší omáčku.
Bruku,nechci recepty od strejdy gůgla,ty si umím najít také sama.Chci odzkoušené,takové,které lidé zde již vařili.
Naše oblíbené na špagety.
Vždy když máme řízečky jeden si necháváme na omáčku ke špagetám:
Ten řízek si nakrájíme na malé kostičky a dáme na pánev na osmaženou nakrájenou cibuli se stroužkem česneku a opražíme.Potom přidáme jednu malou skleničku domácího leča a trochu kečupu ,tolik aby byla krásně červená a byla štáva,trojbal z řízku omáčku i zahustí.Necháme převařit a je hotovo.Nandáme na špagety a sypeme strouhaným sýrem.
Přeji dobrou chut.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.