Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidi, dělám polévku nebo spíše omáčku tak, že na másle opražím hladkou mouku, pak zaliju studenou vodou. Hustota je při uvaření dobrá, ale za 2 hodiny po vychladnutí je to už příliš husté a do druhého dne je z toho taková hustá hmota.
V čem dělám chybu, když při okamžité konzumaci je hustota dobrá a postupem času to houstne?
Když uděláte zásmažku z pevného tuku, máslo, sádlo, špek, po vychladnutí tuk ztuhne a polévka nebo omáčka je hustější, pevnější. Když zásmažku uděláte na oleji, jídlo tak, po vychladnutí, neztuhne. Rozdíl je v použitém tuku. V podstatě je to ale jedno, stejně po zahřátí to výjde nastejno.
Dáváte jí moc,to je celé.
doplněno 01.10.14 20:33:Jak zde již zaznělo,dáváte opravdu moc mouky.To samé je i u omáček.Někdo ji dělá /třeba guláš / tak hustý,že by ho mohl druhý den krájet nožem.Zkrátka a dobře,musíte to vychytat sama...Vaření není věda,ale má prostě své vychytávky...Jako pečení,které miluji...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.