Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak vím od známých kuchařinek, jako jedna z mála používám při vaření muškátový květ. Přidávám ho rozumně do nádivky ke kuřeti, do těsta na lívance, do žemlových knedlíčků do polévky nebo třeba do květákové polévky. Pokud se to nepřežene, doladí velice dobrou chut každého pokrmu.
Dneska jsem si našla na netu nový recept na kapustovou polévku. Mimo jiné se tam má přidávat muškátový oříšek. Ten nemám, jenom květ. Jaký je v tom rozdíl? Mohu oříšek nahradit květem a naopak? Máte s tím nějaké zkušenosti? Ten květ běžně používám, s tím oříškem nemám ale žádnou zkušenost. Je to stejná chut? Lze použít květ tam, kde se v receptu píše"oříšek"?
Předem děkuji - Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.