Nejste přihlášen/a.
Dobry vecer dnes jsem poslala manzela pro kuřecí prsa a on je přinesl i s kosti a kuží poradte jak to odřezat a co stím děkuji
Manžel nakoupil dobře. Ne abyste mu nadávala!
Nejprve stáhnete z prsou kůži, pokud to nepůjde lehce, použijete nůž. Pak uchopíte kudlu do pravé ruky /předpokládám, že jste pravák/ a podle kosti vedete řez tak, abyste prsa kosti zbavila. Zbydou Vám pak prsa samotná a ta už upravíte podle svého.
Zůstane Vám prsní kost a kůže. Z toho uděláte vývar. Přidáte zeleninu /mrkev, celer, petržel,pórek, libeček/ a vyvařit cibuli i se slupkou /dá polévce barvu/. Zavaříte nudle, nejlépe domácí, nebo uděláte knedlíčky - z jater, z masa, ze strouhanky a muškát. květu, podle libosti.
A máte celý oběd. Kuřecí prsa podle Vašeho receptu a k tomu, díky manželovi, dobrou polévku. Ještě udělejte nějaký zákusek a uvidíte, že Vás všichni pochválí. Jaga.
Já sehnala letos v létě o dovolené, poprvé v životě, samotné kuřecí kůže, přímo v tovární prodejně. Za pár šupů. A jak to bylo žůžo. Dělám vývary, kůže s chutí sním, dcera /taky balík dostala/, dělala kuřecí chipsy - škvarečky.
NEJENOM PRSY ŽIV JE ČLOVĚK!
Zavináčku, to sice máte pravdu, ale na druhou stranu - ta dobrota! Zkusila jste někdy stáhnout křupavou kůžičku z pečeného kuřátka? Já jsem skromná, stáhnu i uvařenou, třeba při vaření kuřete na paprice. Nejím to na kila, ale nemůže člověk jíst pořád jen to zdravé. Myslím, že ta kůže nikomu neublíží. Nehledě k tomu, že ji zase hned tak neseženu, až za rok, pojedeme-li na dovolenou na Sázavu. Je tam blízko firma Rabbitt Trhový Štěpánov a tam mají v podnikové prodejně plno dobrot. Jaga.
Babčo. Skelety s kůží u nás prodávají v jednom soukromém řeznictví a pak jsem je viděla v nějakém SUPERmarketu v Hradci. Teď nevím v jakém. Ale určitě si tu někdo vzpomene. Ale v Pardoubkách je budou mít určitě taky.
No a zdravé, nezdravé, občas jich tak kilo koupím, do pekáče dám cibulí, tyhle skelety, kůži pěkně navrch, aby se co nejvíce opekla. Okořenit, maličko podlít vodou a upéct. Kůže pak sbaštíme a z těch opečených skeletů a zbytků štávy v pekáči udělám polívku. Má zase jiný šmrnc, než ze syrových kostí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.