Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
podle toho, co čtu na internetu, byl ten recept celkem složitý (mnoho komponentů) - sójová omáčka, jablečné pyré, rajčatová pasta, víno Madeira, nasolená hovězí (nebo i vepřová) játra, rostlinný olej, cukr, česnek, cibule, rozinky, koření -(pepř, zázvor, hřebíček, muškátový ořech, skořice, kardamom).
Není úplně známý, ale údajně by poměr částí měl být následující - 10 dílů rajčatové pasty (protlaku), 1díl jater, 2 díly rozinek, 20 dílů velmi kyselých jablek, nebo lépe - jablečného octa, ostatní dle chuti.
doplněno 03.09.14 12:21:zapomněla jsem + 1 díl sójové omáčky
------
Česnek rozetřeme, cibuli drobně pokrájíme, přidáme celé koření (potom ho budeme vyndávat), přilijeme víno a jablečný ocet. Povaříme 2-3 minuty a necháme 15-20 min. odležet pod pokličkou, přičemž občas promícháváme. (Pokud přidáváme jablka, zbavíme je slupky a jádřinců zalijeme vodou, na mírném ohni je rozvaříme a potom ještě propasírujeme - pak je teprve přidáme k základní hmotě). Ze směsi odstraníme koření, přidáme protlak, rozetřená játra a rozinky a povaříme ještě 5 min., před koncem přidáme olej. Necháme uležet v chladničce.
To alusska-nechci se hádat,ale adžika-není to jen směs koření?Alespoň doma to manželka používá a je to sypké koření!
doplněno 04.09.14 20:24: Ildiko-díky,zase vím o něco více!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.