Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Recept na utopence

Od: limetka* odpovědí: 9 změna:

Lidičky, poraďte nějaký dobrý recept, poslední dobou mi táák moc šmakují utopenci, tak si je chci udělat doma nějaké moc dobré - jaký děláte nálev a jakou zeleninu kromě cibule dáváte?

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x

Já, opravdové špakáčky oloupu a naskládám do sklenice, mám ráda hodně cibule. Nálev 50:50 ocet, voda+malou lžičku cukru. Celé pepře, nové koření, bobkový list a někdy čili, namletou papričku. Podle toho, jakou mám chut. Všecko provařím, nechám vychládnout a špekáčky zaliji. Nadělala jste mi ale chutě! Jen co je pravda!

 

ladinpraha*

3x

Už jsem je dlouho nedělal, ale používám naprosto primitivní recept. Jestli se tomu tak dá vůbec říkat. Mně plně vyhovuje. Točeňák, obsahující maso, nakrájím na špalíky a konce naříznu do kříže. Jako když jdu opékat na oheň. Navíc propíchám po obvodu vidličkou. Do těch naříznutých konců nasypu směs pepře a chilli. A už skládám - vrstva cibule, vrstva buřtů. Cibule není nikdy dost. Svařím ocet s vodou, půl na půl a zaleji horkým. Podle mě nemá chybu.

wanesa*

Dělám to podobně jako "ladinpraha",taky naříznu mřížkydo nich vetřu prsty chilli,papriku a pepř a dělám na ně klasický nálev na okurky(mám už od prababičky výborný znojemský nálev),zavařím a první můžeme ochutnat až za tři týdny,aby byly pěkně nasáklý.To je nekonečná doba.Ale zase tito utopenci vám vydrří jak dlouho chcete,když jsou klasicky zavaření.

 


2x

Pikantní utopenci : V hrnci smícháme 250 ml vody, 6 lžic octa, 5 lžic oleje, 4 lžice wolčestrové omáčky, 2 lžice plnotučné hořčice, trošku pepře, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a 4 špetky soli. Vše povaříme 5 minut. Po vychladnutí přimícháme 5 lžíc kečupu.

1/2 kg špekáčků oloupeme, nakrojíme podélně a dovnitř naskládáme kolečka cibule. Celkem nakrájíme na kolečka 4 velké cibule. Připravené špekáčky i se zbylou cibulí naskládáme do sklenice a zalijeme nálevem. Necháme odležet 3 dny.

 


1x

Doplním klasické recepty o "svůj"na utopence v kečupové omáčce!šíleně žravé!

recepty.vareni.cz/...

doplněno 28.08.14 21:53:

To Dako-díky .U nás se taky skoro hned "zkazí"(sežere!).Obdobně ještě dělám domácí švcovský mls!

doplněno 29.08.14 18:22:

To Limetka-udělala a ochutnala? Švagr o takových jídelch říká že jsou šíleně žravé!

doplněno 31.08.14 15:05:

To Mili ale z dekem to není to pravé ořechové!Teda alespoň pro mne!taky jsem je takto zkoušel!

diesel - můžu potvrdit, jsou výborné. Můj recept je hodně podobný a vždy se po nich jen zapráší, ani nestačí pořádně uležet.

limetka*

Diesel - děkuji, škoda že už nemám bodíky!

mili*

Kupte si Deko, uvařte podle návodu, naskládejte buřty do sklenice proložené cibulí a zalejte tím teplým Dekem. Nechte zchladnout, pak dejte do lednice a hned můžete průběžně konzumovat.

 

josefnikl

0x

můj nejoblíbenější recept na utopence je zde: video-recepty.com/...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]