Nejste přihlášen/a.
Lidičky, poraďte nějaký dobrý recept, poslední dobou mi táák moc šmakují utopenci, tak si je chci udělat doma nějaké moc dobré - jaký děláte nálev a jakou zeleninu kromě cibule dáváte?
Já, opravdové špakáčky oloupu a naskládám do sklenice, mám ráda hodně cibule. Nálev 50:50 ocet, voda+malou lžičku cukru. Celé pepře, nové koření, bobkový list a někdy čili, namletou papričku. Podle toho, jakou mám chut. Všecko provařím, nechám vychládnout a špekáčky zaliji. Nadělala jste mi ale chutě! Jen co je pravda!
Už jsem je dlouho nedělal, ale používám naprosto primitivní recept. Jestli se tomu tak dá vůbec říkat. Mně plně vyhovuje. Točeňák, obsahující maso, nakrájím na špalíky a konce naříznu do kříže. Jako když jdu opékat na oheň. Navíc propíchám po obvodu vidličkou. Do těch naříznutých konců nasypu směs pepře a chilli. A už skládám - vrstva cibule, vrstva buřtů. Cibule není nikdy dost. Svařím ocet s vodou, půl na půl a zaleji horkým. Podle mě nemá chybu.
Dělám to podobně jako "ladinpraha",taky naříznu mřížkydo nich vetřu prsty chilli,papriku a pepř a dělám na ně klasický nálev na okurky(mám už od prababičky výborný znojemský nálev),zavařím a první můžeme ochutnat až za tři týdny,aby byly pěkně nasáklý.To je nekonečná doba.Ale zase tito utopenci vám vydrří jak dlouho chcete,když jsou klasicky zavaření.
Pikantní utopenci : V hrnci smícháme 250 ml vody, 6 lžic octa, 5 lžic oleje, 4 lžice wolčestrové omáčky, 2 lžice plnotučné hořčice, trošku pepře, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a 4 špetky soli. Vše povaříme 5 minut. Po vychladnutí přimícháme 5 lžíc kečupu.
1/2 kg špekáčků oloupeme, nakrojíme podélně a dovnitř naskládáme kolečka cibule. Celkem nakrájíme na kolečka 4 velké cibule. Připravené špekáčky i se zbylou cibulí naskládáme do sklenice a zalijeme nálevem. Necháme odležet 3 dny.
Doplním klasické recepty o "svůj"na utopence v kečupové omáčce!šíleně žravé!
doplněno 28.08.14 21:53:To Dako-díky .U nás se taky skoro hned "zkazí"(sežere!).Obdobně ještě dělám domácí švcovský mls!
doplněno 29.08.14 18:22:To Limetka-udělala a ochutnala? Švagr o takových jídelch říká že jsou šíleně žravé!
doplněno 31.08.14 15:05:To Mili ale z dekem to není to pravé ořechové!Teda alespoň pro mne!taky jsem je takto zkoušel!
diesel - můžu potvrdit, jsou výborné. Můj recept je hodně podobný a vždy se po nich jen zapráší, ani nestačí pořádně uležet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.