Nejste přihlášen/a.
k pečenýmu králíku jak doporučíte udělat kysané zelí?mám rád takový to trošku kašovitý a spíš sladčí ale jak to udělat?
Zelí propláchnu, zaliju vodou a uvařím do měkka. Zvlášt udělám jíšku z hladké mouky na cibulce, se zelím pak smíchám a převařím. Dochutíme cukrem, solí, jak je kdo zvyklý.
Kysané zelí jen vymačkám, neproplachuji a dusím se lžící cukru do měkka, udělám cibulovou jíšku-velká na drobno nakrájená cibule, opražit do růžova, přidat 1-2 lžíce hladké mouky a udělat světlou jíšku, pak přidám do zelí a rozvařím, když je husté přileji vodu a můžete i přisladit, přisolit.
doplněno 26.08.14 11:41:Koukám Limetko, že vaříme stejně.
Slezské zelí se dělá se zvláštní zásmažkou. Do kastrlůlku, ve kterém se nepřipaluje, na kostičky špek, když škvarečky zbělají, přisypat cibuli nakrájenou nadobno. Až začne chytat barvu, přidat lžíci hladké mouky, posmažit, zalít vodou cca 3 dl, kmín, sůl. Než se začne vařit, nastrouhat bramboru a do varu přidat tak, aby to byla ne příliš řídká kaše. Ztlumit a pomalu nechat vařit za občasného míchání. Když se "přichytne", vůbec neva, ale nesmí se připálit. Uvařené zelí slít do hrnku, voda je někdy potřebná ke zředění. A do slitého zelí přidat zásmažku, trošku cukru a špetku pepře. Společně provařit. Dochutit solí. Kdybyste do kyselého zelí přidala nastrouhanou bramboru, ta ztvrdne a nerozvaří se, jak se od ní žádá.
doplněno 26.08.14 18:44:Asi máte pravdu, ale takhle dělala zelí moje babička, moje maminka a dělávám ho i já takhle. Dokonce i obě moje tchýně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.