Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu jak zpracovat přebytek velkých salátových okurek. Děkuji za pomoc.
rozdávám sousedům
dělám salát - klasický nebo nastrouhám na jemné plátečky a zálivku - jogurt, sůl, česnek, trošičku horčice, pepř. Místo jogurtu lze zakysanku nebo šlehačku (to je taky moc dobrý)
na grilování nakrájím okurku na silnější plátky (0,5cm), narovnám na talířek, posolím, popepřím - - v létě lepší než čipsy
Moje švagrová je nastrouhá na 4-hraném struhadle na těch velkých ,,slzách,,v sítku nechá vykapat vodu a ve 2 mikroten.sáčcích nechá zamrazit. V zimě z toho dělá salát běžným způsobem,cukr,sůl,ocet,pepř a trošku vody a skoro nepoznáte,že byly v mražáku.
Nezlobte se, milá Růže, ale to, co nechá švagrová z okurek vykapat, není voda, ale okurková štáva. Je v ní právě ta nezaměnitelná okurková chut. Zbyde pak suchá dužina bez štávy a ta když se zamrazí a opět rozmrazí a dělá se z ní salát, vypadá to jako hadry. A chutná to zrovna tak. Toho nejlepšího se člověk zbaví /ta š´táva/ a ta dužina sama o sobě žádnou dobrotou není. Takže já bych nezamražovala. Zkoušela jsem to taky, ale dobré to není, nechutnalo to nikomu z rodiny. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.