Nejste přihlášen/a.
našli jsme jich v lese spousty, jsou to takové ty malé bílé pýchavky, nikoli pýchavka obrovská - na internetu jsem si přečetla, že nejsou vhodné do smaženic, hodí se však do polévek, omáček a na mozeček - nevíte někdo, proč ne do smaženice? napadá mě jen, že z důvodu delšího dušení, jinak se příprava mozečku od smaženice až tolik neliší... děkuji zkušenějším rádcům předem za objasnění
Do smaženice je dávám a bez potíží. Dnes mi sousedka říkala: včera manžel donesl hřiby a půl košíku kuřátek, kuřátka vybrala a udělala smaženici, vůbec si nepochutnala, téměř bez chuti. Proč všichni ta kuřátka tak vychvalují? Myslím, že udělala chybu, u nás se smaženice dělá odjakživa ze všeho a ne jen z jednoho druhu. Myslím, že dáte-li pár pýchavek k ostatním houbám, bude smaženice v pohodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.