Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Nepovedená OŘECHOVKA?

Od: dery* odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

zkoušela jsem poprvé ořechovku dle dobře hodnoceného receptu na internetu.
Ořechy jsem měla tak akorát (ne)zralé, teď jsem to měla naloženoa 4 týdny v alkoholu (spolu se svařeným sirupem), potopeno, utěsněno.
Přecedila jsem to přes plátno a je to velmi kalná zelenohnědá tekutina, která má dost silný "rostlinný" zápach (asi tak smrděly moje ruce, když jsem při přípravě ořechy krájela). Měla bych do toho vrazit ještě kořeněný nálev, pak by mělo být hotovo, ale myslím, že takhle by to nemělo vypadat.
Co se stalo špatně?

Díky.

 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

luha*

4x

Chyba je v pracovním postupu. Alkohol musí být co nejsilnější, takže neředít žádným sirupem. Extrakt se upraví převařeným cukerným roztokem a dochutí špetkou ml.hřebíčku a trochu více ml.skořice až po vyluhování. Chutově nejlépe vychází ořechy s již vyvinutou polotvrdou skořápkou.

 


0x

zkuste dát malou část stranou a dodělat to - uvidíte zda se povede nebo ne. Já takto v polovině málem vzdal recept na bezinkový sirup, po dokončení byl dobrý. Jako polotovar to byl adept na vylití do záchodu.

Ořechovici bohužel neznám.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]