Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Želatina se vsákla do koláče

Od: kucharinka* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den, rozhodla jsem se poprvé použít želatinu jko pokrývku na koláč, ale dopadlo to monstrozně! podle návodu jsem želatinu zahřála a nalila na koláč, ale ona se vpila celá do koláče, ted je to v lednici...koláč je mokrý, červený a nepoživatelný ( co mám dělat? mám počkat až to ztuhne? je v tom hodně vajíček, nechci to vyhodit, prosím poradte nekdo

 

 

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ivik*

3x

Tak tohle se mi stalo taky někdy kdysi.Zachránit to, bohužel, už nejde.Já to řeším tak, že na piškot dám krém,na to ovoce a pak teprve zaliju opatrně a postupně želatinou. Okraji plechu pečlivě utěsním krémem, aby se dospod nic nedostalo.Třeba někdo poradí jiný fígl, i já budu ráda.

lm®

TAk ,tak..jen dodám,že želatinu opatrně dáváme až ve chvíli kdy už už začíná tuhnout.Je třeba vychytat ten správný čas. Když je ještě moc tekutá dopadne to jako u tazatelky a kdyby byla už moc tuhá udělá "kousky. Naštěstí se dá ozehřát a zase počkat až začne tuhnout.

Bohužel koláč nejspíš vyhodíte, nebo ho leda sníst lžičkou z pekáče...

 

ajuna*

3x

ochutnala jste koláč? Nezdá se mi,že by byl nepoživatelný,i když se stalo co se stalo poživatelný určo bude -želatinu máte vsáklou do koláče a měla jste ji mít na povrchu-je jedno kde je jen bude koláč trošku mokrý,ale pokud nejste fajnovka nebo někdo kolem Vás určo to zblajznete

Ale teď k věci jako cukrářka bych neporadila asi nic,pokud postupujete dle návodu správně chyba není ve Vás,ale v želatině to se občas stane

Takže hlavu vzhůru a směle do dalšího pečení

(oddělovat koláč od želatiny krémem )

 


2x

Koláč je samozřejmě poživatelný, nic mu není, akorát ta želatina je jinde než měla být. Řešení pro příště: izolovat želatinu od koláče (marmeládou, krémem...)

doplněno 18.07.14 14:19:

Pokud je to dlouho a želatina netuhne, tak je to možná tím, že jsi ji povařila. Želatina nesmí vařiit, normálně stačí tak 60°C

kucharinka*

Děkuji všem mockrát za rady a povzbuzení, koláč je celý nasáklý tou želatinou, ztuhne ta želatina i v tom koláči? to by pak nemuselo vadit ne? ) ... jestli v něm ztuhne a bude mít jahodou příchuˇté želatiny...ztuhne ta želatina i v tom koláči a za jak dlouho?

Určitě už i ztuhla. Vadí to jen esteticky, mě třeba ani tak. Určitě bude dobrý jak mel být, skoro.
kucharinka*

ještě neztuhla :O ten koláč úplně plave je to asi hodina ...

ivik*

Hodina je ještě asi málo...Až zruhne, dejte na to šlehačku,at nic není vidět.-) a uvidíte, že se to dá sníst...:-//

kucharinka*

no dala jsem tam o,5 litrů, bylo to na obalu :/// ...

ajuna*

Já Vám poradím jednu věc,pokud to bude stále plavat-hoďte to do mísy-co půjde z koláče vymačkejte-přidejte trošku marmelády-pár oříšků nebo kokosu,trošku rumu,ale nemusí být -kdyby to bylo řídké vrzněte tam pár nastrouhaných piškotů udělejte si koule,které obalte v kokosu nebo v oříškách a budete mít bezva kuličky-sice trošku zavánějící vánocemi,ale komu to vadí

doplněno 18.07.14 13:13:

a v troubě to fakt neuschne

kucharinka*

děkuji vám mockrát za všechny rady, volala jsem mamce a ta řekla že to mám nechat, že budeme mít takovou želé buchtu :DD děkuji oprvdu všem mockrát

kucharinka*

ta buchta bude mokrá ikdyž to ztuhne, že? pomohlo by kdybych to dala třeba do trouby? nevyschlo by to? prosím poradte, mamča mě zabije, jáá vždycky něco upeču a pak se to nedá jíst, ona mě zabije hlavně kvůli těm vejcům, myslím, že vy všichni mi můžete tykat je mi 16 ...

ajuna*

a nikdo nikoho nezabije,kvůli pár vajíčkům?Žkovi voči to snad neeee

ajuna*

Bože kolik jste tam toho nalila?

 


0x

Jak píše Jethro,bude to poživatelné ale bude to trochu jinak vypadat.Nastříkejte na to šlehačku a fertig.Jinak příště izolovat marmeládou,jak zmiňuje a počkat až trochu začne tuhnout.Jak to odstavíte z plotny ,zak míchejte a jak bude chladnout bude i tuhnout.Nalít to na dort,až to bude taková klovatina.

kucharinka*

a dáte mi nějaký recept na krém, moc prosím )

 

Úplně nejsnadnější krém (a mimochodem moc dobrý), který jsem kdy dělala uděláš následovně: uvař podle návodu puding - klasický, třeba vanilkový, nebo s ovocnou příchutí, který většinou má každý doma. Do ještě horkého pudingu vmíchej asi lžíci másla. Krásně se tam samo rozpustí. Vaničku tvarohu smíchej s tím uvařeným pudingem - ani nemusíš čekat, až puding úplně vychladne. Nemusíš nic šlehat, stačí zamíchat v tom kastrůlku, ve kterém jsi puding vařila. No a je to hotovo! Ještě můžeš podle chuti přisladit a můžeš ten lahodný, lehký krém použít do dortu. Je ho dost na dortovou formu - na podkrojení i jako podklad pod ovoce se želatinou. A pokud ho nespotřebuješ do dortu celý, věř, že bude chutnat samotný jako dezert! Jestli je ti 16 a pustila ses do toho sama - tak teda před tebou klobouk dolů, maminka v tobě má zdatnou pomocnici. Držím palce a dobrou chut!

kucharinka*

Děkuji mockrát za recept i za pochvalu Ráda experimentuju, ale víte jak, podle interntových receptů to občas taky nevyjjde podle představ... :/ mojí specialitkou jsou mufiny, v těch už jsem zdatná a vyzkoušela jsem snad všechny, dělám i barevné :D, pečení to je moje ... Tak opravdu ještě jednou všem děkuji za rady i za morální podporu, je to o d vás moc hezké

Kuchařinko,jsi šikovná,takhle se v 16-ti snažit péct! Nikdo učený z nebe nespadl,já byla na intru,tak jsem se pořádně začala učit vařit až po 18 roku a vše jsem dohnala.Přiznám se,ta želatina se mi taky jednou vsákla do koláče a to mi bylo hodně přes 20 ! :--)) Vím,že jsme ho nevyhodili a snědli i tak,když bude moc měkký,tak klidně i lžící,vždyt v něm jsou samé dobré věci,tak nevyhazovat!

sebod*

Asi takhle : kdykoliv se mi něco "povede" jinak, než bylo původně rodině slíbeno, tak jim oznámím, že jsem vyzkoušela nový bezvadný recept . Naposledy v pátek jsem pekla měkoučký mrkvový koláč. No, nějak jsem na něj pozamněla v troubě, takže pravda, byl takový tvrdší, vysušený. První ho ochutnala vnučka. Povídá : "Babi, jestli to měl být měkký koláč, tak je to děs a běs. Ale jestli jsi pekla sušenky, tak jsou fakt dobré". Takže jasně - záměrně jsem pekla sušenky .

Kuchařinko, jsi šikulka. A taková buchta nasáklá želatinou musí být ňamka. Hele, jak myslíš, že vznikají nové recepty? Většinou na základě takovéhle chyby, jako se stala Tobě.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]